Σάββατο 16 Μαΐου 2020, 10:50
Τελευταία ενημέρωση: 12:33

-A +A

Σενάρια για άνοιγμα της εστίασης στις 25 Μαΐου

Σάββατο 16 Μαΐου 2020, 10:50
Τελευταία ενημέρωση: 12:33
Σενάρια για άνοιγμα της εστίασης στις 25 Μαΐου
-A +A

Το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα, στις 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλπ, εφόσον φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας το επιτρέπουν, θα εξετάσει η Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών, έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης. 

Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όταν το άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Εξάλλου, σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε τους ΚΑΔ, οι οποίοι επανεκκινούν από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, μεταξύ των οποίων εμπορικά κέντρα (malls) και ζωολογικοί κήποι. 

Οι επόμενες 72 ώρες αποτελούν το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα crash test στην μάχη για το «ξεκλείδωμα» της χώρας, ενώ το Σάββατο το πρωί πραγματοποιείται ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου και θα καθοριστεί το πακέτο στήριξης της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, του τουρισμού.

- Από τις 08.00 το πρωί, μετά από αξιολόγηση των μετεωρολογικών προβλέψεων για υψηλές θερμοκρασίες, των επιδημιολογικών δεδομένων, αλλά και σχετική εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, άνοιξαν οι 515 οργανωμένες παραλίες της χώρας. Θα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και θα ελέγχεται η εφαρμογή τους. Κίνηση που θα είναι το καλύτερο διαβατήριο για την επανεκκίνηση του εξωτερικού τουρισμού. 

- Κυριακή ξεκινά η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, καθώς και ιερών μυστηρίων στις εκκλησίες με την παρουσία πιστών, με σεβασμό στις συστάσεις των ειδικών για τον αριθμό των πιστών σε κάθε χώρο και τις αναγκαίες μεταξύ τους αποστάσεις.

- Από τη Δευτέρα επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καθώς και οι μετακινήσεις από και προς την Κρήτη. Την ίδια μέρα επανέρχονται στις τάξεις και οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, αλλά και των Γυμνασίων. Ταυτόχρονα ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα, τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, ξεκινούν οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα, πάντα με αυστηρούς κανόνες προστασίας. 

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, μετά από περίπου μία εβδομάδα όταν και θα υπάρξει σαφής εικόνα για το πώς θα έχει κινηθεί η πανδημία.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα