Σενάρια ανασχηματισμού και... εκλογών έφερε το ταξίδι στις ΗΠΑ

Σενάρια ανασχηματισμού και... εκλογών έφερε το ταξίδι στις ΗΠΑ

Με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ και το ομολογουμένως επιτυχημένο ταξίδι του στην άλλη όχθη του Ατλαντικού επανήλθαν τα σενάρια αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. Εδώ και μερικά 24ωρα, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικές εισηγήσεις έχουν μπει εκ νέου στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου με στόχο τις αλλαγές σε ορισμένες θέσεις του υπουργικού συμβουλίου. 

Μέχρι πάντως και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ο πρωθυπουργός δε δείχνει να έχει «πατήσει το κουμπί» όποτε κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. 

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για αντικατάσταση περιορισμένου αριθμού υπουργών με στόχο την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.  

Ορισμένοι σπεύδουν να χαρακτηρίσουν ως ημέρα «κλειδί» των όποιων εξελίξεων την ερχόμενη Πέμπτη. Νωρίτερα ο κ.Μητσοτάκης θα έχει επισκεφτεί τη Βοστώνη (Δευτέρα), ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη θα βρίσκεται στο Νταβός για το φόρουμ. Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο να συνεδρίαση το υπουργικό συμβούλιο στο πλαίσιο των μηνιαίων συσκέψεων. Εάν ο πρωθυπουργός επιλέξει την οδού του ανασχηματισμού τότε θα πρέπει να μιλάμε για μία κίνηση που θα αποσκοπεί στη μεγαλύτερη αξιοποίηση των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, χωρίς όμως να υπάρχει το σαρωτικό στοιχείο, μια και ο κ. Μητσοτάκης δεν αρέσκεται στις μεγάλες αλλαγές. 

Την ίδια ώρα από την Πέμπτη διακινούνται πληροφορίες για  τον χρόνο των εκλογών. Παρά τη δημόσια δήλωση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της και οι κάλπες θα στηθούν την άνοιξη του 2023, στα δημοσιογραφικά γραφεία έφτασε η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει τελικά να ζητήσει την ανανέωση της λαϊκής εντολής το ερχόμενο φθινόπωρο. Πληροφορία που δείχνει, τουλάχιστον για την ώρα, να μην επιβεβαιώνεται...