Σεμινάριο ΚΕΔΙΣΑ: «Εξευρωπαϊσμός & Κοινή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας- Από τη Ρητορική στην Υλοποίηση»

Σεμινάριο ΚΕΔΙΣΑ: «Εξευρωπαϊσμός & Κοινή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας- Από τη Ρητορική στην Υλοποίηση»

Το Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων-ΚΕΔΙΣΑ διοργανώνει Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Εξευρωπαϊσμός & Κοινή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας: Από τη Ρητορική στην Υλοποίηση».

Το σεμινάριο είναι διάρκειας δυο ημερών και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 (17:00 – 21:00) και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 (17:00 – 21:00) στο IST College (Λεωφόρος Συγγρού 68, Αθήνα- Πλησίον Σταθμού Μετρό «Συγγρού FIX»).

Εισηγητής του εκπαιδευτικού σεμιναρίου θα είναι o Δρ. Πέτρος Βιολάκης, Διευθυντής Ερευνών του Κέντρου Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων (ΚΕΔΙΣΑ), Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Exeter (UK), κάτοχος μεταπτυχιακού στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Indianapolis (USA), κάτοχος μεταπτυχιακού MBA από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire (UK) και κάτοχος BSc στην Επιστήμη της Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Hertfordshire (UK).

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γίνεται ηλεκτρονικά στο [email protected], μέχρι και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018. Στο e-mail προς το ΚΕΔΙΣΑ θα πρέπει να αναγράφεται το Ονοματεπώνυμο, Επάγγελμα-Ιδιότητα, τηλέφωνο και η δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεδομένου ότι ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την αποστολή της αίτησης.

Περιγραφή περιεχομένου

Το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματευτεί ερωτήματα σχετικά με την Κοινή Άμυνα και Ασφάλεια (ΚΠΑΑ) της ΕΕ, όπως: Πώς φτάσαμε στην Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (Permanent Structured Cooperation – PESCO); Ποια είναι η δυναμική της Ευρωπαϊκής Άμυνας και Ασφάλειας; Τι εννοούμε όταν αναφερόμαστε στον «Εξευρωπαϊσμό»; Ποιος είναι ο ρόλος του «Εξευρωπαϊσμού» στο όλο εγχείρημα; Μπορεί να υπάρξει Ευρωστρατός; Ποιος είναι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας στην δημιουργία της ΚΠΑΑ;

Το σεμινάριο εξετάζει τα ιστορικά γεγονότα, και τις επιστημονικές αναφορές, με έμφαση στη μετά-ψυχροπολεμική εποχή. Η ανάλυση γίνεται υπό το αυστηρό μεθοδολογικό πρίσμα του «Εξευρωπαϊσμού», το οποίο εξετάζεται τόσο εξελικτικά όσο και ως προς την δυναμική του. Στα πλαίσια αυτά συζητούνται οι μηχανισμοί μάθησης που σχετίζονται με τον Εξευρωπαϊσμό, καθώς και άλλοι σχετικοί (σημαντικοί) παράγοντες. Υπό το πρίσμα των ανωτέρω αναλύεται η Ευρωπαϊκή Στρατηγική Ασφάλειας (2003) και το Σχέδιο Στρατηγικής Εσωτερικής Ασφάλειας (2010) και η Παγκόσμια Στρατηγική (2016). Τέλος στα πλαίσια εργαλειοποίησης της γνώσης, εξετάζονται ως προς τα ανωτέρω δύο περιπτώσεις (case studies).

Σημαντικές πληροφορίες:

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων και Καταβολής Διδάκτρων: Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Τόπος Διεξαγωγής του Σεμιναρίου: IST College (Λεωφόρος Συγγρού 68, Αθήνα-Πλησίον Σταθμού Μετρό «Συγγρού FIX»)

Συνολική Διάρκεια Σεμιναρίου: 8 ώρες

Ημερομηνίες και ώρες Διεξαγωγής: Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 (17:00 – 21:00) και Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 (17:00 – 21:00)

Κόστος συμμετοχής

50 ευρώ για επαγγελματίες και το ευρύ κοινό (Στρατιωτικούς, Διπλωμάτες, Δημοσίους και Ιδιωτικούς υπαλλήλους, Ελεύθερους Επαγγελματίες, Δημοσιογράφους κλπ)

20 ευρώ για φοιτητές όλων των βαθμίδων (με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν εργασία πλήρους απασχόλησης)

20 ευρώ για ανέργους (απαραίτητο να μας στείλουν αντίγραφο του Δελτίου Ανεργίας)

Οι Δόκιμοι Αναλυτές του ΚΕΔΙΣΑ έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο με έκπτωση 50% σε σχέση με τους υπόλοιπους φοιτητές (10 ευρώ)

Οι Ασκούμενοι φοιτητές του ΚΕΔΙΣΑ έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο δωρεάν

Οι Αναλυτές και Εξωτερικοί Συνεργάτες του ΚΕΔΙΣΑ έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο με έκπτωση 50% σε σχέση με τους Επαγγελματίες και το ευρύ κοινό (25 ευρώ)

Τρόπος καταβολής των Διδάκτρων

Τα δίδακτρα θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της  Τράπεζας Πειραιώς*
Μέσω e-banking
Παρακαλούμε να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του αιτούντος στην «Αιτιολογία» και το αποδεικτικό της κατάθεσης να αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Επισήμανση: Σε περίπτωση που γίνεται έμβασμα από τρίτη τράπεζα η χρέωση της προμήθειας επιβαρύνει τον εντολέα και όχι το ΚΕΔΙΣΑ

*Αριθμός λογαριασμού: 6561-137897-036

ΙΒΑΝ: GR12 0171 5610 0065 6113 7897 036
SWIFT-BIC CODE: PIRBGRAA

Δικαιούχος λογαριασμού:
Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων (ΑΦΜ: 997199054)

Υλικό Σεμιναρίου

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί στους συμμετέχοντες υλικό σε CD-ROM

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης

Με την ευγενική υποστήριξη του