7ος χρόνος, ημέρα 2159η
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021

Self test: Πώς θα διατεθούν τον Αύγουστο - Τέσσερα θα παραλάβουν οι δικαιούχοι

Self test: Πώς θα διατεθούν τον Αύγουστο - Τέσσερα θα παραλάβουν οι δικαιούχοι

Ξεκινάει από αύριο, Πέμπτη η διάθεση των self test από τα φαρμακεία όλης της χώρας, για τον Αύγουστο, για τους δικαιούχους οι οποίοι οφείλουν να παραλάβουν συνολικά τέσσερα για την πραγματοποίηση των αυτοδιαγνωστικών τεστ του εν λόγω μήνα. Η διάθεσή τους θα γίνεται έως και την Τρίτη 10 Αυγούστου.

Αναλυτικότερα, οι δικαιούχοι είναι:

- Όλα τα άτομα ηλικίας 5 έως 17 ετών εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα).

- Όλα τα άτομα ηλικίας 18-30 ετών εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ.

- Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι:

- Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν δύο ελέγχους (τεστ) κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα της Εργάνης.

- Ο πρώτος έλεγχος είναι αυτοδιαγνωστικός (self-test), διατίθεται δωρεάν από το κράτος και πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας. Ο δεύτερος έλεγχος (τεστ) είναι ταχύς αντιγονικός (rapid test), πραγματοποιείται με ευθύνη του εργαζόμενου και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας. Για τη δήλωση του εργαστηριακού τεστ θα πρέπει να υποβάλλεται στην πλατφόρμα της Εργάνης η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες, 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού δεν έχουν υποχρέωση διενέργειας τεστ.