7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Self test μαθητών: Δωρεάν από σήμερα η διάθεσή τους στα φαρμακεία

Self test μαθητών: Δωρεάν από σήμερα η διάθεσή τους στα φαρμακεία

Ξεκίνησε από σήμερα, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου - και μέχρι την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου - η διάθεση 4 δωρεάν self test για μαθητές, που διατίθενται στα φαρμακεία. Τα εν λόγω self test θα καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου για κορονοϊό covid-19 για τις επόμενες δύο εβδομάδες, δηλαδή από 4 Οκτωβρίου έως 17 Οκτωβρίου.

Το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο. Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Παράλληλα, βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου)

Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή), ενώ η δωρεάν διάθεσή τους από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Γιατί self test και εμβόλια είναι η μοναδική άμυνα για τα σχολεία