Self test: 613 μαθητές και καθηγητές, θετικοί στον κορoνοϊό

Self test: 613 μαθητές και καθηγητές, θετικοί στον κορoνοϊό

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία των Λυκείων σε ολόκληρη τη χώρα, μετά την ολοκλήρωση της δήλωσης αποτελεσμάτων των self test στην πλατφόρμα self testing.gov.gr μέχρι και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, με τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής να έχουν καταγράψει 613  κρούσματα, σε μαθητές και καθηγητές, όπως γνωστοποίησε σήμερα και ο πρωθυπουργός 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που έχουν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα, παρατηρείται χαμηλή θετικότητα, ενώ οι 613 δυνητικά νοσούντες αποφεύχθηκε να προσέλθουν τη Δευτέρα στα σχολεία. Πραγματοποιήθηκαν 245093 test, ek tvn opo;ivn ta 160.100 τεστ στους μαθητές και βρέθηκαν θετικά τα 359, ενώ μεταξύ του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού θετικά ήταν τα 254.

Τα αποτελέσματα δείχνουν προς οργανωμένη είναι η διαδικασία των self test και πόσο εύκολη ήταν. Που υιοθετήθηκε από όλους τους μαθητές . Ουσιαστικά είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που τα έχει υιοθετήσει δωρεάν στους πολίτες, επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

Μέχρι και το Σάββατο είχαν διατεθεί 380.000 self tests από περισσότερα από 10.000 φαρμακεία.

Υπενθυμίζεται πως μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτικό να δηλώνουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ -θετικό ή αρνητικό- και εν συνεχεία κατά την προσέλευση στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ. 

Σύμφωνα με όλες τις μελέτες γύρω από την πανδημία, οι τακτικοί περιοδικοί έλεγχοι με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού συνδράμουν στον περιορισμό της διασποράς της νόσου.   Σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας ανιχνεύοντας ασυμπτωματικούς φορείς του ιού SARS - CoV -2 εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα.

Εφόσον υποβληθεί κάποιος σε οικιακό τεστ και βρεθεί θετικός στον νέο κορονοϊό, μπορεί να υποβληθείτε σε νέο τεστ προς επιβεβαίωση του πρώτου. Αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε, ιδιωτικά ή δημόσια, εντός των επόμενων 24 ωρών.