Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Πύλο

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Πύλο

Σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8:14 π.μ. στο θαλάσσιο χώρο 28 χλμ νοτιοδυτικά της Πύλου, σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Σπάρτη και την Καλαμάτα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι ο σεισμός αυτός παρά το μέγεθός του δεν εμπνέει ανησυχία. «Η περιοχή αυτή έχει υψηλή σεισμικότητα. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για την συγκεκριμένη περιοχή, πολύ περισσότερο που το επίκεντρο είναι στη θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του, επίσης στη δημόσια τηλεόραση, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, επεσήμανε ότι οι δύο μετασεισμοί, μεγέθους 2,4 και 3,4 Ρίχτερ, που ακολούθησαν μέσα σε διάστημα είκοσι λεπτών εντάσσονται στη φυσιολογική σεισμική ακολουθία. Παράλληλα, είπε πως το μέγεθος του σεισμού αναθεωρήθηκε σε 5,5 Ρίχτερ. 

Ο κ. Λέκκας συνέστησε στους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν προσωρινά να βρίσκονται σε σημεία με μεγάλη κλίση εδάφους -υπό τον φόβο κατολίσθησης- καθώς και κοντά σε ετοιμόρροπα κτίρια.

«Από την ενημέρωση που είχαμε περίπου μισή ώρα μετά τον σεισμό, δεν υπήρχαν αναφορές για τυχόν ζημιές», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης. «Ο κόσμος παραμένει ψύχραιμος και όλα κυλούν ομαλά. Έχουμε μάθει από σεισμούς, αφού σημειώνονται κατά καιρούς στην περιοχή μας», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Πάντως, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές για τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση.