Σεισμός 4,7R πλησίον της Αμφιλοχίας

Σεισμός 4,7R πλησίον της Αμφιλοχίας

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 18:10 σήμερα το απόγευμα, στο Αγρίνιο και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 28 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοδυτικά του Αγρινίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 28 χιλιόμετρα.

Επίσης, σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 43 χιλιόμετρα ανατολικά της Πρέβεζας.

Τόσο ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, όσο και ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, είπαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, ενώ σε επικοινωνία που είχαν με προέδρους τοπικών κοινοτήτων δεν τους ανέφεραν κάποιο πρόβλημα.

Πάντως, οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από την Αμφιλοχία και το Αγρίνιο πραγματοποιούν περιπολίες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει προκληθεί κάποια ζημιά από τον σεισμό.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές.