ΣΕΔ: Να διαφυλαχθεί η αξιοπιστία των στοιχείων των ελληνικών επιχειρήσεων

ΣΕΔ: Να διαφυλαχθεί η αξιοπιστία των στοιχείων των ελληνικών επιχειρήσεων

Την ανησυχία του για το θέμα που προέκυψε με την Folli Follie Group Ανώνυμη Εμπορική, Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία εκφράζει ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου, οι εξελίξεις είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της μετοχής, η οποία συμπαρέσυρε και ολόκληρη τη χρηματιστηριακή αγορά.

Όπως αναφέρεται, «κατανοούμε ότι ο έλεγχος των οικονομικών και άλλων στοιχείων, που παραθέτει το επενδυτικό fund για το δίκτυο καταστημάτων που εξαπλώνονται σε όλο των κόσμο αλλά πρωτίστως στην Ασία, είναι ιδιαίτερα δύσκολος και θα απαιτήσει χρόνο.  Επειδή όμως η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όσον αφορά την οικονομία, την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων, θα πρέπει να διαφυλαχθεί «ως κόρη οφθαλμού» η αξιοπιστία των στοιχείων που εκδίδουν οι μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις».

«Δεδομένου ότι το θέμα που προέκυψε με τη Folli Follie είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη χώρα μας, αλλά αρκετά συνηθισμένο στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχουν προκαθορισμένες διαδικασίες αντίδρασης και ταχύτερα αντανακλαστικά, σε παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον», σημειώνει ο ΣΕΔ.

Και καταλήγει «πέραν αυτού, προσδοκούμε την πλήρη διερεύνηση του θέματος από τις εποπτικές αρχές, όσο το δυνατόν ταχύτερα και την απόδοση ευθυνών είτε προς την πλευρά της εταιρείας, είτε προς την πλευρά του επενδυτικού fund QCM. Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου, θα κάνει ότι είναι νομίμως δυνατό, για την διαφύλαξη των συμφερόντων των ιδιωτών επενδυτών, που εμπιστεύονται τα χρήματα τους στις Ελληνικές εταιρείες, αλλά και της αξιοπιστίας της Ελληνικής Οικονομίας, πράγμα απόλυτα απαραίτητο προκειμένου να έλθουν σοβαρές επενδύσεις από το εξωτερικό και να μπει η χώρα μας και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης».