ΣΕΒ για Μicrosoft: Απόδειξη ότι με σχέδιο μπορούμε να προσελκύσουμε διεθνείς επενδύσεις

ΣΕΒ για Μicrosoft: Απόδειξη ότι με σχέδιο μπορούμε να προσελκύσουμε διεθνείς επενδύσεις

Ως απόδειξη ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να προσελκύει σημαντικές διεθνείς επενδύσεις μεγάλης προστιθέμενης αξίας, όταν υπάρχει όραμα και καλός σχεδιασμός, χαρακτηρίζει ο ΣΕΒ την απόφαση της Microsoft να δημιουργήσει data center στη χώρα μας. 

Ο ΣΕΒ τονίζει επίσης ότι τα Data Centers αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και η συγκεκριμένη επένδυση αναβαθμίζει την Ελλάδα στον διεθνή χάρτη των επενδύσεων στις τεχνολογίες αιχμής.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ αναφέρει τα εξής:

«Η χθεσινή ανακοίνωση της μεγάλης επένδυσης, που πρόκειται να πραγματοποιήσει η Microsoft στην Ελλάδα για τη δημιουργία Data Center, πέρα από ένα πολύ θετικό νέο για την οικονομία μας, αποτελεί και μια έμπρακτη απόδειξη ότι η χώρα μας έχει τις δυνατότητες να προσελκύει σημαντικές διεθνείς επενδύσεις μεγάλης προστιθέμενης αξίας, όταν υπάρχει όραμα και καλός σχεδιασμός. Τα Data Centers αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και η συγκεκριμένη επένδυση αναβαθμίζει την Ελλάδα στον διεθνή χάρτη των επενδύσεων στις τεχνολογίες αιχμής.

Για μας στον ΣΕΒ, η αύξηση των επενδύσεων στους τομείς της βιομηχανίας, της ψηφιακής επανάστασης και της πράσινης ανάπτυξης είναι ο μοναδικός δρόμος για να μετασχηματίσουμε το παραγωγικό μας μοντέλο, να χτίσουμε μια διεθνώς ανταγωνιστική οικονομία, αλλά και να δημιουργήσουμε νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Η επένδυση της Microsoft ανοίγει το δρόμο για περισσότερες εγχώριες και διεθνείς επενδύσεις στη χώρα μας, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, όσοι συνέβαλαν για να γίνει πραγματικότητα».