Σε υψηλά ποσοστά για 2η χρονιά η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση
OOΣΑ

Σε υψηλά ποσοστά για 2η χρονιά η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση

Υψηλή εμπιστοσύνη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δείχνουν στην κυβέρνηση οι πολίτες σύμφωνα με τα ευρήματα του σχετικού δείκτη του ΟΟΣΑ «Trust in government». Το 2019 ο δείκτης για την Ελλάδα ανέβηκε στο 39,6 φέρνοντας τη χώρα σε σημαντικά υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με τα προηγούμενα τρία χρόνια (2016 - 2018), όπου κινούνταν σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από το 20. 

Ένα ακόμη σημαντικό συμπέρασμα που προκύπτει από το σχετικό διάγραμμα που δημοσιεύει ο ΟΟΣΑ είναι ότι πρόκειται για την πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια που ο δείκτης εμπιστοσύνης παραμένει σε υψηλό επίπεδο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. 

Ενδεικτικά, σε ανάλογη έκθεση του ΟΟΣΑ το 2017 με τίτλο «Government at a Glance» μόνο το 13% των πολιτών στην Ελλάδα είχε δηλώσει πως εμπιστεύεται τις κυβερνήσεις.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα ήταν μέσα στις τέσσερις χώρες όπου καταγράφηκε το ισχυρότερο πλήγμα στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ. Εκτός από τη χώρα μας, μεγαλύτερη απώλεια εμπιστοσύνης είχε καταγραφεί στη Χιλή, τη Φινλανδία και τη Σλοβενία.