Σε ύφεση τα τέσσερα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Σε ύφεση τα τέσσερα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε Λέρο, Ασπρόπυργο, Ηλεία και Αρκαδία.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική καμία από τις παραπάνω πυρκαγιές δεν απείλησε κατοικίες.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Στην περιοχή νωρίτερα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής με 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Επίσης, στην περιοχή επιχειρούσαν 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 37 πυροσβέστες, 18 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Καλύτερη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο της Λέρου

Καλύτερη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Λέρο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ωστόσο τοπικά μέσα αναφέρουν πως η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Από τη φωτιά είχε κλείσει ο δρόμος προς την παραλία της περιοχής με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν για ώρα στην παραλία 50-60 πολίτες οι οποίοι στη συνέχεια πήραν οδηγίες να απομακρυνθούν από ένα μονοπάτι που θα τους οδηγήσει σε ασφαλή τοποθεσία. Τα δύο σκάφη του λιμενικού που βρίσκονται στην περιοχή απομάκρυναν μόνο μια κοπέλα η οποία ήταν στο νερό την ώρα εκδήλωση της πυρκαγιάς και δεν μπορούσε να βγει στην παραλία.

Προληπτικά, εκκενώνθηκαν, δε, κάποιες πτέρυγες του νοσοκομείου Λέρου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει συλληφθεί ένας άντρας ως ύποπτος για την πυρκαγιά.

Πυρκαγιά στη Νέα Μανωλάδα - Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ασπρόπυργο

Πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στη Νέα Μανωλάδα, Ηλείας. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, 22 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος αποτελούμενο από 10 άνδρες, επιχείρησαν την κατάσβεσή της, ενώ το έργο τους ενισχύουν δύο ελικόπτερα.

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, κίνδυνος για εγκαταστάσεις διαφόρων εταιρειών, που βρίσκονται κοντά στο σημείο της φωτιάς. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν αυτή την ώρα 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα.