Σε ύφεση και οριοθετημένη η πυρκαγιά στη Φωκίδα

Σε ύφεση και οριοθετημένη η πυρκαγιά στη Φωκίδα

Σε ύφεση και οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση, στον Δήμο Δωρίδος στη Φωκίδα και οδήγησε τις πυροσβεστικές αρχές να ζητήσουν την εκκένωση δυο οικισμών καθώς οι φλόγες είχαν πλησιάσει κοντά στα σπίτια του οικισμού Κλήμα και Μαγούλα. Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για την αποτροπή τυχόν αναζωπυρώσεων.

Νωρίτερα, κατά τις 3 το μεσημέρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε εντολή για προληπτική εκκένωση των χωριών Κλήμα και Μαγούλα, λόγω των πυκνών καπνών, που ήταν πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα στους κατοίκους τους, οι οποίοι στην πλειονότητά τους, είναι ηλικιωμένοι.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα και επιχειρούσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 63 πυροσβέστες με 30 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου με 15 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη, δύο plz και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν 2 μηχανήματα έργου, & 2 υδροφόρες Ο.Τ.Α..

Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ, που προβληματίζουν τους πυροσβέστες.

 

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται και για την Δευτέρα στις εξής περιοχές: Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Έβρο, νησιά Αιγαίου, Κρήτη, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα και Ηλεία.

ΦΩΤΙΑ

ΦΩΤΙΑ

Φωτογραφίες από intime