Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Κιθαιρώνα, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως δήλωσε αρμόδιος αξιωματικός του Π.Σ. στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά δεν έχει ενεργό μέτωπο, ενώ καίει έλατα, πεύκα και πουρνάρια, μέσα σε μια χαράδρα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος επέκτασής της σε αυτήν τη φάση και καταβάλλεται προσπάθεια για την οριοθέτησή της, από τις ισχυρές δυνάμεις, που βρίσκονται στο σημείο.

Ωστόσο, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του ανάγλυφου του εδάφους, που όπως λένε έχει κλίση 70%- 80% και δεν επιτρέπει στα οχήματα να πλησιάσουν τις εστίες που είναι διάσπαρτες στην περιοχή, ενώ οι ισχυρές ριπές αέρα δυσχεραίνουν το έργο των εναέριων μέσων, καθιστώντας επικίνδυνο να κάνουν ρίψεις νερού από κοντινή απόσταση.

Έτσι το βάρος πέφτει στα πεζοπόρα τμήματα, τα οποία ενισχύθηκαν το πρωί, με εντολή του Αρχηγού του Π.Σ., αντιστράτηγου Βασίλη Ματθαιόπουλου, με ομάδες από τη Δυτική Ελλάδα, και τη Θεσσαλία.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Π.Σ., αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και εκφράζεται αισιοδοξία ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλλονται.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς θα γίνει έρευνα αφού τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι ανακριτικοί υπάλληλοι, ερευνούν σοβαρά την εκδοχή κάποιου ατυχήματος.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 205 πυροσβέστες με 32 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από περιφέρειες της Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας, ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα. επιχειρούν στην περιοχή.

 

Φωτογραφία αρχείου