Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο - Απετράπη η εκκένωση δύο χωριών

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο - Απετράπη η εκκένωση δύο χωριών

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα, γύρω στις 10:00, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή των Βαβύλων της κεντρικής Χίου.

Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες, εννέα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος γίνεται ρίψη νερού από δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν τελικά με υπεράνθρωπες προσπάθειες να θέσουν υπό μερικό έλεγχο το πύρινο μέτωπο λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και να αποτρέψουν την εκκένωση των χωριών Θολοποτάμι και Σκλαβιάνα, καθώς νωρίτερα οι αρχές είχαν δώσει εντολή στους κατοίκους των οικισμών να είναι σε ετοιμότητα ώστε να απομακρυνθούν από τις οικίες τους αν παραστεί ανάγκη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα alithia.gr, η φωτιά μαίνεται πίσω από το σχολείο των Βαβύλων, με κατεύθυνση τα Σκλαβιά και το Θολοποτάμι. Ο Πρόεδρος των Βαβύλων, Κώστας Καμπούρης, δήλωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε σε μικρή απόσταση από την ΒΙΑΛ και κατευθύνθηκε στο χωριό τους.

Δείτε βίντεο από το χωριό Χαλκειός

Οι άνεμοι την τελευταία ώρα έχουν ενισχυθεί και γι’ αυτό η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνη. Να σημειωθεί ότι εκτός από τους πυροσβέστες, στην περιοχή επιχειρούν μονάδες της αστυνομίας και του στρατού.

Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά από το Astraparis.gr: