Σε ύφεση η φωτιά στη Νέα Μάκρη - Υπόνοιες εμπρησμού

Σε ύφεση η φωτιά στη Νέα Μάκρη - Υπόνοιες εμπρησμού

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περί τις 02:30 στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης Αττικής,

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή που αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια.

Η φωτιά έχει αλλάξει κατεύθυνση και πλέον βρίσκεται σε δασική έκταση, ενώ δεν απομακρύνθηκαν τελικά κάτοικοι από τα σπίτια τους, αφού πλέον, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν θεωρείται πως διατρέχουν κίνδυνο.

Στο σημείο επιχειρούν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 4 πεζοπόρες ομάδες, υδροφόρες της περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, οχήματα εθελοντών πυροσβεστών και η Ελληνική Αστυνομία.

Συνδράμουν επίσης εναέρια μέσα: ειδικότερα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα σε συντονιστικό ρόλο.

Ν. Χαρδαλιάς: Σε ύφεση η φωτιά - Μεγάλη η κινητοποίηση

Για μεγάλη κινητοποίηση έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του. Σύμφωνα με την ενημέρωση, η φωτιά είναι σε ύφεση αλλά παραμένει υψηλός κίνδυνoς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

O κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως πρόκειται για την έβδομη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή μέσα σε μόλις επτά ημέρες, κάνοντας παράλληλα γνωστό πως αρμόδια κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκονται στο σημείο, ερευνώντας τα αίτια της πυρκαγιάς.

Καταγγελίες για εμπρησμό

Κάτοικοι κατήγγειλαν ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς είδαν ύποπτα άτομα πάνω σε μοτοσικλέτα να κινούνται στο Λιβίσι την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά. Είναι ύποπτο το γεγονός ότι ήταν δύο τα μέτωπα που ξεκίνησαν σε απόσταση μόλις 500 μέτρων.

Ακόμα πιο κατηγορηματικός ήταν ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Νίκος Σπάης ο οποίος μιλώντας στο OPEN λίγο μετά την έναρξη της φωτιάς είπε ότι το διπλό μέτωπο που εκδηλώθηκε σε απόσταση 700 μέτρων από τη μια αρχική εστία στην άλλη «είναι καθαρά εμπρησμός. Δεν υπήρχε φωτιά ανάμεσα στα δύο μέτωπα».

p

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «πρόκειται για μεγάλη φωτιά χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύουν κατοικίες, αν και για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν ορισμένες. Περιμένουμε τα πρώτα πτητικά μέσα να βοηθήσουν τη κατάσταση και να ελέγξουν τη φωτιά. Κάποιοι κάτοικοι στην Αγία Μαρίνα απομακρύνθηκαν προληπτικά στην αρχή της φωτιάς. Η φωτιά έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα. Οι επίγειες δυνάμεις μπορούν να φτάσουν έως ένα ορισμένο σημείο επειδή είναι δύσβατη η περιοχή».

Αργότερα, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ανέφερε ότι «Νομίζουμε ότι κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής θα έχει δουλειά. Υπάρχουν καταγγελίες για περίεργες κινήσεις ύποπτου ατόμου».

«Έχουμε βάσιμες υποψίες για εμπρησμό γιατί ήταν δύο τα μέτωπα που ξεκίνησαν σε απόσταση 500 μέτρων. Το μέτωπο αυτή την ώρα (σ.σ. 6:15 το πρωί) εκτείνεται σε μήκος 1,5 χλμ» δήλωσε επίσης στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Μαραθώνα.

Η εικόνα της φωτιάς το βράδυ:

Διαβάστε ακόμα: 

- Τ. Θεοδωρικάκος: Τεράστια η κινητοποίηση για την πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη

- Ν. Χαρδαλιάς: Είναι η έβδομη πυρκαγιά μέσα σε εννέα ημέρες