Αδ. Γεωργιάδης: Σε τελική ευθεία όλα τα μεγάλα επενδυτικά project

Σε τελική ευθεία όλα τα μεγάλα επενδυτικά project

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία άρσης του αδιεξόδου στα ναυπηγεία Ελευσίνας, τόνισε ο Αδ. Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση με θέμα «Επενδύσεις: Κυβερνώντας στην αβεβαιότητα», στο πλαίσιο του 5ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι όχι μόνο δεν ακυρώθηκε κάποια επένδυση, λόγω κορωνοϊού, «αλλά αντίθετα κάποιοι πίεσαν το διάστημα αυτό για να επιταχυνθεί η διαδικασία τους».Ανέφερε ακόμη πως «όλα τα μεγάλα επενδυτικά μας project Mirium, Κασσιόπη, Ελληνικό κτλ, συνεχίζουν κανονικά, ακόμη και η μεγάλη επένδυση του ναυπηγείου της Ελευσίνας, που ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση, βρίσκεται στην τελική ευθεία».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πολύ αισιόδοξος για το μέλλον, «αν και κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά και πώς αυτό θα μας επηρεάσει φυσικά. Σε στρατηγικούς τομείς η πανδημία μπορώ να πω ότι βοήθησε στην προσέλκυση επενδύσεων».

Υπάρχει αβεβαιότητα, πρόσθεσε ο υπουργός, αλλά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας πηγαίνει καλά, αν κάποιος δει τα μεγέθη που έχουν ανακοινωθεί για το πρώτο τρίμηνο. «Είμαστε 2% πάνω από τις αρχικές προβλέψεις. Χθες, στις προβλέψεις του το ΚΕΠΕ σημείωσε μία μείωση της τάξης περίπου του 6% και χρησιμοποιώ αυτή την πρόβλεψη, διότι το ΚΕΠΕ σπάνια "πέφτει έξω" στις προβλέψεις του», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.