Σε συνέδριο των Κοινοβουλίων Κύπρου και Ελλάδας θα παραστεί ο Πρ. Παυλόπουλος

Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018, 14:59
-A +A
Σε συνέδριο των Κοινοβουλίων Κύπρου και Ελλάδας θα παραστεί ο Πρ. Παυλόπουλος

Στο συνέδριο με θέμα «Προεδρική Δημοκρατία versus Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία» θα παραστούν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν στις 16 Οκτωβρίου, στην Λευκωσία, η κυπριακή Βουλή και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Επίσης, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικόλαος Βούτσης.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν εγνωσμένου κύρους προσωπικότητες του πολιτικού και του νομικού κόσμου τόσο από την Κύπρο όσο και την Ελλάδα. Το συνέδριο στοχεύει αρχικά στην ανάλυση των βασικών χαρακτηριστικών των πολιτευμάτων της προεδρικής δημοκρατίας και της προεδρευομένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, εστιάζοντας στις περιπτώσεις της Κύπρου και της Ελλάδας.

Η συγκριτική επισκόπηση των δύο πολιτικών συστημάτων υπό το πρίσμα διαφόρων παραμέτρων (της διάκρισης των τριών εξουσιών, της διαμόρφωσης και εκτέλεσης της γενικής πολιτικής της χώρας, της πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης ενώπιον του κοινοβουλίου, του δημοκρατικού ελλείμματος, των μηχανισμών ελέγχου και ισοζυγιών, του θεσμού του Αρχηγού του κράτους και της ανάδειξής του, του Υπουργικού Συμβουλίου κ.λπ.) θα αναδείξει στο τέλος τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 22/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα