Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ για το Πολυτεχνείο - Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί

Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ για το Πολυτεχνείο - Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία ενόψει της αυριανής επετείου εορτασμού του Πολυτεχνείου. Οι Αρχές θέλουν να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια, ειδικά μετά το τεταμένο κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ. Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στον δρόμο ενώ το σύνολο του επιχειρησιακού σχεδιασμού περιλαμβάνει δρακόντεια μέτρα.

Συγκεκριμένα, πέρα από τους άντρες της ΕΛΑΣ, οι επιτελείς της Αστυνομίας θα επιστρατεύσουν δύο drones και ελικόπτερο. Παράλληλα, στο κέντρο της Αθήνας έχουν ήδη απομακρυνθεί οι κάδοι απορριμάτων οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως υλικό για οδοφράγματα από αντιεξουσιαστές.

Όπως είναι φυσικό το κυριότερο μέρος του σχεδιασμού αφορά την περιοχή των Εξαρχείων όπου συνηθίζουν καταφεύγουν οι κουκουλοφόροι μετά το τέλος της μεγάλης πορείας για το Πολυτεχνείο και κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους προς τους άντρες ΕΛΑΣ. Είναι ενδεικτικό ότι οι αρχές προχώρησαν σήμερα σον εντοπισμό τριών σάκων με πέτρες και μάρμαρα που βρέθηκαν σε πολυκατοικία επί της οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια

Παράλληλα, όμως, αυστηρά μέτρα έχουν ληφθεί και σε περιοχές όπου υπάρχουν πανεπιστημιακά ιδρύματα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Επίσης, για πρώτη φορά θα είναι στους δρόμους και η νεοσύστατη Ομάδα «Δράση» που αντικατέστησε την «ΔΕΛΤΑ». Πενήντα αστυνομικοί, σε πέντε ομάδες των 10, που θα επιβαίνουν σε δίκυκλα, θα κινούνται διαρκώς σε όλους τους χώρους του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στα Εξάρχεια, ενώ θα υποστηρίζουν τις ενέργειες των ΜΑΤ.