Σε Ρόδο και Κάλυμνο θα μεταβεί ο Νίκος Χαρδαλιάς

Σε Ρόδο και Κάλυμνο θα μεταβεί ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στη Ρόδο θα βρίσκεται το Σάββατο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου θα επισκεφθεί το «mega» εμβολιαστικό κέντρο, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν την προσεχή Δευτέρα, ενώ θα προηγηθεί επίσκεψή του στην Κάλυμνο, συνοδεία επιτροπής λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ήδη, την παράταση των ειδικών περιοριστικών μέτρων στην Κάλυμνο έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου στις 06:00 αποφάσισε η Πολιτική Προστασία για λόγους Δημόσιας Υγείας καθώς σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό στο νησί. 

«Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό παρά τη μικρή πτώση των τελευταίων 24ώρων στην Κάλυμνο. Αποφασίστηκε για ακόμα μια εβδομάδα να παραμείνει το νησί σε ειδικό καθεστώς και όλα δείχνουν ότι, εφόσον συνεχιστεί η πτώση των κρουσμάτων, θα είναι και η τελευταία», είχε σημειώνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η απόφαση για παράταση των ειδικών περιοριστικών μέτρων στην Κάλυμνο λήφθηκε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, και λαμβάνοντας υπόψη και τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί με εισήγηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και των επιδημιολόγων της Επιτροπής Επιδημιολογικού Χάρτη.