Σε πτώση οφείλεται ο θάνατος της 35χρονης αστροφυσικού

Σε πτώση οφείλεται ο θάνατος της 35χρονης αστροφυσικού

Από πτώση επήλθε ο θάνατος της αστροφυσικού στην Ικαρία, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που βρέθηκε στο σημείο και εξέτασε τη σορό της, αλλά και τον γύρο χώρο.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της από την πτώση στον γκρεμό 20 μέτρων. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος, αφού δεν έφερε άλλο τραύμα πέραν εκείνου που υπέστη πίσω από το κεφάλι και της στοίχισε τη ζωή.

Η πρώτη μακροσκοπική εξέταση, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30 και θα ακολουθήσει η ανάσυρση της σορού από το σημείο και μεταφορά της για περαιτέρω εξετάσεις στην Αθήνα.

Η σορός της 35χρονης, δεν απομακρύνθηκε χθες από τον γκρεμό, προκειμένου σήμερα ο ιατροδικαστής και το κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής να διαπιστώσουν αν όντως ο θάνατός της οφείλεται σε δυστύχημα και να αποκλείσουν οριστικά κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

«Μετά την αυτοψία του χώρου όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση από ύψος», δήλωσε αρχικά ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης και πρόσθεσε ότι η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ θα μεταφερθεί σήμερα, Πέμπτη στην Αθήνα για νεκροψία - νεκροτομή.

«Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες. Υπάρχει μία πρωτογενής κηλίδα κάτω από το κεφάλι του θύματος. Και τα άλλα στοιχεία που έχουμε συλλέξει συνάδουν ότι επήλθε ακαριαίος θάνατος από πτώση από μεγάλος ύψος», πρόσθεσε.

Η αρχική εκτίμηση των αρχών, ήταν ότι η 35χρονη αστροφυσικός, έπεσε κατά την διάρκεια αναρρίχησης ή καταρρίχησης την οποία επιχείρησε δίχως τον κατάλληλο εξοπλισμό, με συνέπεια να αποκολληθούν βράχια και να την καταπλακώσουν.

Η Natalie Christopher, που βρισκόταν για διακοπές στην Ικαρία με τον σύντροφό της αγνοείτο εδώ και τρεις ημέρες και είχε σημάνει συναγερμός σε όλο το νησί για τον εντοπισμό της. Βρέθηκε σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων, πλακωμένη από βράχια, σε απόσταση μικρότερη του 1,5 χιλιομέτρου από το ξενοδοχείο που διέμενε.

Σύμφωνα με την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ικαρίας, η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε από εθελοντές διασώστες και πυροσβέστες. Η ομάδα περιγράφει μάλιστα τις δραματικές ώρες και τη μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό της.