Σε προληπτική καραντίνα 18 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αμαλιάδας

Σε προληπτική καραντίνα 18 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αμαλιάδας

Σε καραντίνα, τουλάχιστον έως και την ερχόμενη Δευτέρα, έχουν μπει 18 εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας (γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, τραυματιοφορέας και πλήρωμα ΕΚΑΒ), οι οποίοι τη Δευτέρα ήρθαν σε επαφή με ασυμπτωματικό ασθενή ο οποίος εισήλθε εσπευσμένα και χειρουργήθηκε.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr ο ασυμπτωματικός ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο με οξύ επεισόδιο κήλης. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, ο ασθενής χειρουργήθηκε και μετά την επέμβαση υπεβλήθη σε τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου έδειξε ότι είναι θετικός στον ιό, προκαλώντας αναστάτωση σε όσους είχαν έρθει τις προηγούμενες ώρες σε επαφή μαζί του!

Πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, ο ασθενής είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Πύργου.

Σε επικοινωνία που είχε χθες η εφημερίδα «Πατρίς» με την αναπληρώτρια διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας κα Ειρήνη Αγγελάκου, επιβεβαίωσε το περιστατικό, ξεκαθαρίζοντας ότι το προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, τραυματιοφορέας και πλήρωμα ΕΚΑΒ) που ήρθε σε επαφή με τον ασθενή βρίσκεται σε κατ' οίκον καραντίνα και δεν έχει υποβληθεί σε τεστ για τον ιό, αφού μέσα σε λίγες ώρες από την επαφή, όπως τόνισε, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν ενδεικτικό για το εάν είναι ή δεν είναι θετικοί στον ιό.

Πάντως, η κα Αγγελάκου, επισημαίνει ότι το νοσοκομείο, παρότι δεν εφημέρευσε χθες, λειτουργεί κανονικά με το προσωπικό που διαθέτει. Γνωστοποίησε δε, ότι η Επιτροπή Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων και η ίδια είχαν επικοινωνία χθες το πρωί με τον ΕΟΔΥ για το σοβαρό αυτό θέμα, όπου έλαβαν σχετικές οδηγίες για τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν.