Σε οριακή κατάσταση η Αττική - Πρώτος θάνατος από τον οίκο ευγηρίας στον Άγ. Παντελεήμονα
Κορονοϊός

Σε οριακή κατάσταση η Αττική - Πρώτος θάνατος από τον οίκο ευγηρίας στον Άγ. Παντελεήμονα

Νεκρός είναι ένας άνδρας 79 ετών από τον οίκο ευγηρίας «Αττική» του Αγίου Παντελεήμονα. Πρόκειται για 79χρονο που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».  

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης έγινε η επιχείρηση μεταφοράς στα νοσοκομεία ηλικιωμένων με υποκείμενα νοσήματα από το γηροκομείο. Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς Αττικόν, Ευαγγελισμός και Σισμανόγλειο. Σημειώνεται ότι στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στον Άγιο Παντελεήμονα έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 40 κρούσματα κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή η εξάπλωση του κορονοϊού στην Αττική δεν δείχνει σημεία ανάσχεσης παρά τα νέα μέτρα, με ορατό πλέον το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση στους δείκτες μετάδοσης αλλά και τον αριθμό των νοσούντων, κάτι που θα επιφέρει μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ.  

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ξεμένουμε από μέτρα και δεν αποκλείεται ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων να φτάσει τα 2.000 αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό.

Χαρακτηριστικά, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει καθολική χρήση της μάσκας υπογραμμίζοντας πως αν υπάρχει συνδυασμός του Covid19, του ιού της γρίπης και του Η1Ν1 τα κρούσματα ημερησίως μπορούν να φτάσουν στις 2.000 κάθε ημέρα.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 411 νέα κρούσματα και δύο θανάτους λόγω κορονοϊού. Ο συνολικός αριθμός περιστατικών και θανάτων από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 18.886 και 393 αντίστοιχα, ενώ διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονταν 89 ασθενείς, έντεκα περισσότεροι σε σχέση με προχθές.

Μάλιστα ο αριθμός αυτός συγκρίνεται με τις πιο δύσκολες από πλευράς σοβαρών περιστατικών ημέρες του πρώτου κύματος.