7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Σε νέα φάση η εμβολιαστική εκστρατεία στη Γερμανία - Το βάρος σε ομάδες που αντιστέκονται

Σε νέα φάση η εμβολιαστική εκστρατεία στη Γερμανία - Το βάρος σε ομάδες που αντιστέκονται
AP images

Σε νέα φάση εισέρχεται από αύριο Τετάρτη η εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι το επόμενο διάστημα είναι αναπόφευκτη η επιβράδυνση του ρυθμού εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις ομάδες του πληθυσμού στις οποίες διαπιστώνονται τα χαμηλότερα ποσοστά προσέλευσης για εμβολιασμό, αλλά και σε όσους έχουν εμβολιαστεί μόνο με μία δόση εμβολίου, ενόψει του φθινοπώρου και του ενδεχόμενου νέου κύματος της πανδημίας. Μέχρι σήμερα το 45,5% των πολιτών στη Γερμανία δεν έχει εμβολιαστεί καθόλου.

Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού οι Γερμανοί

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ πρόσθεσε ότι σήμερα οι εμβολιασμοί φθάνουν τις 800.000 ημερησίως, ρυθμός ο οποίος, σημείωσε, είναι αναπόφευκτο να επιβραδυνθεί όσο μειώνεται ο αριθμός των ανεμβολίαστων. Απέρριψε ωστόσο για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο ο εμβολιασμός να καταστεί υποχρεωτικός.

Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού τάσσεται όμως και η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Όπως αναδεικνύεται στο «Trendbarometer» των τηλεοπτικών σταθμών RTL και ntv, το 77% θεωρεί ότι ο εμβολιασμός πρέπει να συνεχίσει να γίνεται σε οικειοθελή βάση. Στην ίδια έρευνα πάντως το 22% τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων όσοι δεν πάσχουν από κάποια νόσο η οποία να αποτελεί αντένδειξη.