Σε λειτουργία το Κέντρο Εξυπηρέτησης Μηχανικών του ΤΕΕ

Σε λειτουργία το Κέντρο Εξυπηρέτησης Μηχανικών του ΤΕΕ

Σε λειτουργία τίθεται του Κέντρο Εξυπηρέτησης Μηχανικών του ΤΕΕ, η ιστοσελίδα για τις πλέον κοινές αιτήσεις για τους μηχανικούς, προκειμένου να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά όσοι βρίσκονται μακριά από τα σημεία παρουσίας του ΤΕΕ.

«Με την έναρξη λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων που ανέπτυξε το ΤΕΕ, για τα οποία αναμένουμε τις τελικές υπογραφές από τους αρμόδιους υπουργούς, όπως αυτό της ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών, οι διαδικασίες εξυπηρέτησης των μελών θα γίνονται πλήρως ηλεκτρονικά. Το Επιμελητήριο και η χώρα οφείλουν να περάσουν γρήγορα σε μια νέα σύγχρονη εποχή. Εμείς αυτόν τον στόχο υπηρετούμε», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

Σύμφωνα με το ΤΕΕ και ύστερα και από τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, τα αποτελέσματα έχουν να κάνουν με συντομότερη εξυπηρέτηση σε σύγκριση με το κοινό ταχυδρομείο, μείωση του κόστους εξυπηρέτησης των μηχανικών, αξιοποιώντας τις εισφορές τους σε πιο ανταποδοτικές υπηρεσίες, καθώς επίσης και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του ΤΕΕ.

Το σύνολο των χρήσιμων αιτήσεων και εγγράφων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.

Σημειώνεται τέλος, ότι το ΤΕΕ έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων, όπως της ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών όπου θα ενσωματώνονται αυτόματα οι βεβαιώσεις των μελών και δεν θα απαιτείται ούτε αίτηση, με πλήρη εξάλειψη της γραφειοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ