7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Σε κρίσιμη κατάσταση ο μοναχός του Αγίου Όρους με τη μετάλλαξη Δέλτα - Είναι ανεμβολίαστος

Σε κρίσιμη κατάσταση ο μοναχός του Αγίου Όρους με τη μετάλλαξη Δέλτα -  Είναι ανεμβολίαστος

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο 49χρονος μοναχός του Αγίου Όρους  που νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κορονοϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Δέλτα στη Χερσόνησο του Άθω. Ο μοναχός είναι ανεμβολίαστος ανέφερε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

«Είναι ένα περιστατικό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί ο άνθρωπος είναι μόλις 49χρονών και ζούσε σε σκήτη γεγονός που σημαίνει ότι ήρθε σε επαφή με προσκυνητές. Δεν νόσησε δηλαδή λόγω υπερκινητικότητας. Ήρθε στο νοσοκομείο στις 2 Ιουλίου έχοντας νοσήσει ήδη ένα δεκαήμερο και μέσα σε δύο 24ωρα αισθάνθηκε έντονη δύσπνοια και αναπνευστική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα να εισαχθεί εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση» ανέφερε στο GRTimes.gr, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας επίσης, στο voria.gr, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου ανέφερε για τον μοναχό πως «δεν κατάφερε να αναπνεύσει, χρειάστηκε διασωλήνωση και θετικές πιέσεις και μέσα σε δύο ημέρες μπήκε στην διασωληνώθηκε με μεγάλες βλάβες στα πνευμόνια, ακριβώς όπως είναι και η λοιμογόνος δράση της βρετανικής μετάλλαξης».

Πρόσθεσε δε ότι «αυτό, λοιπόν, που βλέπαμε στην Ινδία το διαπιστώσαμε κι εμείς. Ότι δηλαδή δεν είναι μία παραλλαγή η οποία εξασθενεί τον ιό, αλλά ένα στέλεχος το ίδιο καταστροφικό με τα υπόλοιπα. Επιπλέον, ο άνθρωπος αυτός ήταν σε σκήτη στον Άγιον Όρος, άρα δεν είχε και πολλές επαφές». 

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό ο Νίκος Καπραβέλος αναφέρθηκε και στην έξαρση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία που παραθέτει ο ΕΟΔΥ,  σημείωσε ότι ο ιός πλέον δεν δίνει καμιά προειδοποίηση.

«Εάν κυριαρχήσει το εκρηκτικό μείγμα που ξεκινά από την χαλάρωση των μέτρων και συνδυαστεί με τη μη χρήση μάσκας και τους πολλούς ανεμβολίαστους, τότε τα πράγματα θα γίνουν πάρα πολύ δύσκολα. Πρέπει ακόμη και τώρα να κάνουμε όλα αυτά που πρέπει για να σταματήσουμε την επέλαση ενός τέταρτου κύματος» υπογράμμισε.