Στον Χρ. Καλογρίτσα τμήμα του δρόμου Πάτρα - Πύργος με απόφαση Σπίρτζη

Στον Χρ. Καλογρίτσα τμήμα του δρόμου Πάτρα - Πύργος με απόφαση Σπίρτζη

Στην κοινοπραξία «Τοξότης-Ομάδα κατασκευών», συμφερόντων του Χρήστου Καλογρίτσα, ανατίθεται με απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη το έργο της κατασκευής του πρώτου τμήματος Δουναίικα – Πύργος του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος.

Πρόκειται ωστόσο για μια απόφαση που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για το πώς θα βρεθούν οι σχετικές εγγυητικές επιστολές, καθώς οι επιχειρήσεις του Χρ. Καλογρίτσα είναι γνωστό ότι έχουν υπερβολικά μεγάλο δανεισμό από την Attica Bank, με την τράπεζα μάλιστα να έχει αποστείλει τον περασμένο Μάιο και σχετικό εξώδικο για τη ρύθμιση των δανείων.

Σύμφωνα πάντως με τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης, η εργολαβία κατοχυρώνεται στην κοινοπραξία Τοξότης - Ομάδα Κατασκευών έπειτα από την απόρριψη ένστασης που υπέβαλε ο δεύτερος μειοδότης, η κυπριακή εταιρεία Cyfield Development.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι, μεταξύ άλλων, στην ένστασή της η Cyfield Developmen ζητούσε να αποκλειστεί η προσφορά της κοινοπραξίας Καλογρίτσα ή να κληθεί να την αιτιολογήσει καθώς «είναι υπερβολικά χαμηλή σε σχέση με την προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου, και μάλιστα κάτω του εκτιμώμενου κόστους κατασκευής του».

Σύμφωνα όμως με την απόφαση, η  κοινοπραξία Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών αιτιολόγησε επαρκώς την προσφορά της στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών.