Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, 09:31

-A +A

Σε κατάσχεση περιουσίας μεγαλοοφειλέτη προχωρά η ΔΕΗ

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, 09:31
Σε κατάσχεση περιουσίας μεγαλοοφειλέτη προχωρά η ΔΕΗ
-A +A

 

Σε κατάσχεση της περιουσίας μεγαλοοφειλέτη για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας προχωρά η ΔΕΗ, με τον εν λόγω καταναλωτή να είναι ιδιοκτήτης βίλας 1.000 τετραγωνικών μέτρων στην Κηφισιά και παράλληλα να έχει ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο με πλαστά πιστοποιητικά.

Σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ, η οφειλή του εν λόγω ατόμου είχε ξεπεράσει τις 23.000 ευρώ, ενώ κάθε προσπάθεια για είσπραξη των οφειλών είχε αποβεί άκαρπη.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2017, ύστερα από έρευνα των υπηρεσιών της ΔΕΗ, ωστόσο τα μέτρα για την είσπραξη του χρέους λαμβάνονται τώρα. Η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που υπερβαίνουν συνολικά τα 2,5 δισεκ. ευρώ αποτελεί βασικό στοιχείο της προσπάθειας διάσωσης της επιχείρησης που είναι αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις εξαιτίας των ανεξόφλητων λογαριασμών, αλλά και της αύξησης του κόστους παραγωγής.

Σημειώνεται πως είναι σε εξέλιξη η τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών με στόχο την είσπραξη 300 - 400 εκατομμυρίων ευρώ, ει δυνατόν μέσα στον Αύγουστο.

Την περασμένη εβδομάδα το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε την ανάθεση παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών λειτουργικής υποστήριξης στη διαχείριση του πελατολογίου με ληξιπρόθεσμες οφειλές, στην εταιρεία QUALCO, έναντι τιμήματος 15.000.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα