Σε καραντίνα οι δομές φιλοξενίας σε Μαλακάσα, Ελαιώνα και Σχιστό

Σε καραντίνα οι δομές φιλοξενίας σε Μαλακάσα, Ελαιώνα και Σχιστό

Σε αυστηρή καραντίνα, με περιορισμό της κυκλοφορίας μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, τίθενται οι δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε Μαλακάσα, Ελαιώνα και Σχιστό, σύμφωνα με αποφάσεις των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ το οποίο θα συνεχίσει να επιβλέπει την εξέλιξη των κρουσμάτων κορονοϊού.

Νωρίτερα έγινε έκτακτη σύσκεψη για να συζητηθεί η λήψη μέτρων αντιμετώπισης των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφονται στις δομές φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών της χώρας, στον ΕΟΔΥ, μετά και τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στον καταυλισμό της Μόριας.

Η σύσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνου Λογοθέτη, του Διοικητή Πρώτης Υποδοχής κ. Τάσου Μαντάγαρη και του Προϊσταμένου Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ κ. Σπύρου Σαπουνά και επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση των περιπτώσεων COVID-19 σε δομές Προσφύγων και Μεταναστών της χώρας.

Επίσης, στην σύσκεψη συζητήθηκε η λήψη μέτρων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου, καθώς και εφαρμογή των αντίστοιχων πρωτοκόλλων για τις δομές αυτές.

«Προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας είναι η προστασία της υγείας όλων των πολιτών της χώρας, η θωράκιση των συστημάτων επιτήρησης και έγκαιρης ανίχνευσης κρουσμάτων COVID-19», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ.