Σε καραντίνα για 12 ημέρες οι επιβαίνοντες στο «Ελ. Βενιζέλος»

Σε καραντίνα για 12 ημέρες οι επιβαίνοντες στο «Ελ. Βενιζέλος»

Έξω από λιμάνι του Πειραιά παραμένει μέχρι νεωτέρας, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τα 20 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν μεταξύ των 383 επιβαινόντων του πλοίου.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επιβαίνουν 34 άτομα που αποτελούν το πλήρωμα του πλοίου και οι άλλοι 349 ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες.

Δύο από τα 20 άτομα που εντοπίστηκαν θετικοί και ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση, ένας 72χρονος Ελβετός και ένας 34χρονος Ινδονήσιος μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει πάρει δείγματα και από τους 383 επιβαίνοντες του πλοίου και τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του τεστ.

Το πλήρωμα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπως και υπόλοιποι ναυτικοί θα παραμείνουν σε καραντίνα στο πλοίο για τουλάχιστον 12 ημέρες.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είχε ναυλωθεί και μετέφερε ναυτικούς για να επανδρώσουν άλλο πλοίο στην Ισπανία βρίσκονταν εδώ και ημέρες αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της από 21/03 υπουργικής απόφασης με περιοριστικά μέτρα για τους κατάπλους των σκαφών και των πλοίων στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε ναυλωθεί από εταιρεία της Μάλτας και Τούρκο ιδιοκτήτη να μεταφέρει στην Ισπανία 349 ναυτικούς μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες προκειμένου να επανδρώσουν άλλο πλοίο εκεί. Ωστόσο δεν μπόρεσε να καταπλεύσει εκεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλλει οι αρχές της Ισπανίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Έτσι το πλοίο πήρε εντολή από την ναυλώτρια εταιρεία να μεταφέρει τα πληρώματα στην Τουρκία αλλά οι τουρκικές αρχές επέτρεπαν μόνο τους Τούρκους υπηκόους να αποβιβαστούν στο τουρκικό έδαφος, με αποτέλεσμα το πλοίο να παραμένει εδώ και καιρό έξω από το λιμάνι του Πειραιά περιμένοντας οδηγίες.