Ν. Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα 121 επαφές των κρουσμάτων της κλινικής στο Περιστέρι

Σε καραντίνα 121 επαφές των κρουσμάτων της κλινικής στο Περιστέρι

Σε καραντίνα τέθηκαν 121 στενές επαφές των 34 κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλίας, ενώ σε κατ' οίκον περιορισμό τέθηκαν και 39 συνεργαζόμενοι γιατροί με την κλινική..

Κατά τη σημερινή ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι στην κλινική στα νότια προάστια όλα τα τεστ που έγιναν βγήκαν αρνητικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα θετικά αποτελέσματα από την αντιμετώπιση της πανδημίας επιτρέπουν τη συζήτηση για την σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού. Ωστόσο, επανέλαβε πως τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 4 Μάιου και ζήτησε από τους πολίτες να τα τηρήσουν το τριήμερο της Πρωτομαγίας. 

«Εάν βγούμε από το σπίτι θα πρέπει να το κάνουμε με προσοχή. Η έξοδος από το σπίτι γίνεται για συγκεκριμένους λόγους», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «σταδιακα θα υπάρξει ανοσία στον πληθυσμό ώσπου να υπάρξει εμβόλιο και επάρκεια στο σύστημα περίθαλψης» και τόνισε την ανάγκη να παραμείνουν οι πολίτες σε επαγρύπνηση «για να διατηρήσουμε την επιτυχημένη μας πορεία».

Επιπλέον ο υφυπουργός διευκρίνισε ενόψει του Ραμαζανιού, που γιορτάζουν οι μουσουλμάνοι από σήμερα, ότι τα τζαμιά παραμένουν κλειστά. «Απαγορεύονται παρουσία κοινού οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, κάθε δόγματος και θρησκείας», τόνισε.

«Επιτρέπεται η τέλεση από θρησκευτικό λειτουργό. Οι μουσουλμάνοι θα προσευχηθούν από τα σπίτια τους», πρόσθεσε κ. Χαρδαλιάς.