Σε ισχύ από σήμερα οι αλλαγές στο όριο επιβατών σε ταξί, ΙΧ, φορτηγά

Σε ισχύ από σήμερα οι αλλαγές στο όριο επιβατών σε ταξί, ΙΧ, φορτηγά

Αυξάνονται από σήμερα τα όρια επιβατών σε ΙΧ, ταξί και φορτηγά. Σε ταξί και ΙΧ, θα επιτρέπονται πλέον δύο επιβάτες εκτός από τον οδηγό, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και μετά από εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Το μέτρο ισχύει έως και τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου.

Βάσει της νέας Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19», η υπέρβαση του συγκεκριμένου ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο σε δύο περιπτώσεις, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν:

· α) ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή

· β) άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Επιπλέον, από σήμερα στις 6 το πρωί θα επιτρέπεται μέχρι τρία άτομα πλέον του οδηγού να επιβαίνουν στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Επίσης, εξακολουθεί να ισχύει ότι μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές, για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του Διευθυντή του σχολείου,

Πέραν αυτών, απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ισχύει η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Τέλος, προβλέπεται, αναστολή των συναθροίσεων και εκδηλώσεων, λειτουργία με το πολύ 15 άτομα για δικαστήρια, εισαγγελίες, στρατιωτικά δικαστήρια και αναστολή εξόδου από ΚΥΤ και δομές.