Σε hot-spot μεταναστών μετατράπηκε η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

Σε hot-spot μεταναστών μετατράπηκε η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

Περίπου 50 πρόσφυγες και μετανάστες από το Ιράν και το Ιράκ έχουν κατασκηνώσει απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα  στην πλατεία Αριστοτέλους - από χθες το βράδυ- και παριμένουν να τους συλλάβουν οι αστυνομικές αρχές ώστε να ζητήσουν έπειτα άσυλο, σύμφωνα με τη voria.gr

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο περιστατικό στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο διάστημα ομάδες μεταναστών συγκεντρώνονται έξω από το Α.Τ. Λευκού Πύργου, προκειμένου να συλληφθούν.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, κάποιοι εξ αυτών, όπως η οικογένεια του Μαχμούντ, παρέμειναν όλο το βράδυ στην Αριστοτέλους για να μπουν στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ ένας μετανάστης, ο Μαχμούντ ανέφερε μιλώντας στη Voria.gr πως ο ίδιος και οικογένειά του παρέμειναν για λίγες μέρες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, όπου η κατάσταση όμως ήταν πολύ κακή. «Κοιμόμασταν στο πάτωμα γιατί το camp ήταν γεμάτο», τόνισε.

Ο 23χρονος Σείντ από το Ιράκ αναφέρει πως περιμένει εδώ και πέντε ημέρες απέναντι από το τμήμα για τα πολυπόθητα χαρτιά.

Όπως φαίνεται και από βίντεο που δημοσίευσε μία γυναίκα στο Twitter, οι μετανάστες έχουν στήσει σκηνές καταμεσής της πλατείας.

Εκεί μάλιστα μετανάστες και πρόσφυγες κοιμήθηκαν χτες το βράδυ, ενώ μερικοί «έπιασαν» ακόμη και τα παγκάκια της πλατείας με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να καθίσει στο σημείο.