Σε γιγαντοοθόνη η υποδοχή του Facebook στον Νίκο Παππά

Σε γιγαντοοθόνη η υποδοχή του Facebook στον Νίκο Παππά

Με μήνυμα στη γιγαντοοθόνη του campus του υποδέχτηκε το Facebook τον Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη σε ψηφιακές,  πολυεθνικές εταιρίες στο Σαν Φρανσίσκο.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παππάς είχε συναντήσεις στο Σαν Φρανσίσκο, όπου επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Facebook, της Electronic Arts, της AirBnB και της Lockheed Martin, στις εγκαταστάσεις της οποίας ολοκληρώνεται η κατασκευή του δορυφόρου Hellas Sat 4, που θα εκτοξευθεί στην ελληνική τροχιακή θέση πριν το τέλος του έτους.

Η συζήτηση με τη Facebook επικεντρώθηκε στο θέμα των fake news. Επίσης, παρουσιάστηκε η πρόταση για αυτορρύθμιση του κλάδου ώστε, με εργαλείο το Μητρώο, οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι να απομονώνουν τα φαινόμενα των fake news.



Στην Electronic Arts έγινε λεπτομερής αναφορά στο νέο πλαίσιο κινήτρων που έχει ήδη θεσμοθετήσει η ελληνική πλευρά και στα διαθέσιμα κονδύλια συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ για την προσεχή 5ετία, που θα χρηματοδοτήσουν την επιχορήγηση 25% των επιλέξιμων δαπανών για οπτικοακουστικές παραγωγές –συμπεριλαμβανομένων των video games και του animation- στη χώρα μας.

Με την AirBnB διερευνήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, αλλά και της παρουσίας του ομίλου στην Ελλάδα.

Η ελληνική αποστολή ξεναγήθηκε, επίσης, στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Σαν Φρανσίσκο και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον δορυφόρο Hellas Sat 4, λίγο πριν αυτός εισέλθει στο στάδιο των τελικών δοκιμών.