Σάμος: Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση

Σάμος: Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που μαίνεται από τις 3 το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Δημητρίου Κοντακαίικων πριν από το Καρλόβασι της Σάμου.

Συγκεκριμένα η φωτιά εντοπίζεται ανάμεσα σε οικισμούς και συγκεκριμένα ανάμεσα από το Νέο Καρλόβασι, τον 'Αγιο Ηλία, τα Κοντακαίικα και τις Βρύσες, ενώ μέχρι στιγμής έχει καεί ένα σπίτι.

Στο σημείο έχουν σπεύσει όλες οι επίγειες δυνάμεις ενώ καλούνται και εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Aξίζει να επισημανθεί ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλές κατοικίες με αποτέλεσμα και οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν βγει προκειμένου να εμποδίσουν τη φωτιά να μπει στα σπίτια. Στη μάχη της πυρκαγιάς έχουν πέσει όλες οι επίγειες δυνάμεις.

Στο σημείο, όπως μεταδίδει ο σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ έχουν σπεύσει όλες οι επίγειες δυνάμεις, 22 οχήματα της πυροσβεστικής και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα από όλο το νησί καθώς και 60 πυροσβέστες και εθελοντές. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Πριν σκοτεινιάσει θα επιχειρήσουν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου καναντέρ που φτάνουν στο νησί.

Σημειώνεται πως στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης ο διοικητής του νόμου κ. Μπαθρέλλος καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Γιώργος Μιαούλης