Σε εξέλιξη οι φωτιές στις περιοχές Νέα Αλμυρή και Ασκληπιείο Αργολίδας
Κορινθία

Σε εξέλιξη οι φωτιές στις περιοχές Νέα Αλμυρή και Ασκληπιείο Αργολίδας

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες στην περιοχή Νέα Αλμυρή Κορινθίας, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Εντωμεταξύ, μετά τη δύση του ήλιου, σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, και τη μάχη με τις φλόγες δίνουν πλέον μόνο οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 57 πυροσβέστες με 19 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Επιπροσθέτως, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία το τμήμα της επαρχιακής οδού Ισθμού - Επιδαύρου, που είχε κλείσει νωρίτερα για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Όσον αφορά στη φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε δασική έκταση στη δημοτική ενότητα Ασκληπιείου, του δήμου Επιδαύρου, παραμένει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε εξέλιξη.

Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, «εκκενώθηκε, για προληπτικούς λόγους, η κοινότητα Ρυτό και οι κάτοικοι βρίσκονται σε ασφαλές σημείο».

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να εκκενωθεί και η κοινότητα Ντράσσα, αλλά τελικά η συγκεκριμένη απόφαση ανακλήθηκε».

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ με διαταγή του έσπευσε στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Πιο αναλυτικά επείγουσα ειδοποίηση μέσω του 112 έστειλε το απόγευμα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση του οικισμού Ρυτού Κορινθίας, λόγω δασικής πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή, ενώ, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομίας, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της επαρχιακής οδού, Ισθμού - Επιδαύρου, για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα η ειδοποίηση ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στο Ρυτό Κορινθίας εκκενώστε άμεσα προς Κάτω Αλμυρή μέσω Ντράσσας Γαλατάκι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή.

Με ανάρτησή του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστος Δήμας σημείωσε ότι η εκκένωση του Ρητού προχωράει. «Έχουν έρθει εναέρια μέσα όμως έχει πολύ αέρα. Παράλληλα υπάρχουν πολλά πύρινα μέτωπα και αναζωπύρωση από χθες στις Αρχαίες Κλεωνές», έγραψε.

Κάτοικοι της περιοχής καταγράφουν επίσης εικόνες από την περιοχή.

Διαβάστε ακόμα:

Πυρκαγιές σε Εύβοια, Επίδαυρο και Χαλκιδική - Στη μάχη εναέριες και επίγειες δυνάμεις

Χαλκιδική: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Ταξιάρχη – Παραμένει το μεγαλύτερο μέρος των επίγειων δυνάμεων

Σαράντα δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

Σε ποιες περιοχές υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά αύριο