Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Καλάβρυτα - Υπό έλεγχο στη Λάρισα

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Καλάβρυτα - Υπό έλεγχο στη Λάρισα

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή του Πυργετού της Λάρισας, καίγοντας ελαιόδεντρα και δασική έκταση. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στη φωτιά που καίει δύσβατη δασική περιοχή στο Μουρίκι Καλαβρύτων. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Συγκεκριμένα, στο στο Μουρίκι Καλαβρύτων έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αποτελούμενες από 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα, καθώς και πεζοπόρο τμήμα 15 ανδρών. Από αέρος συνέδραμε τις προσπάθειές του δύο αεροσκάφη «Καναντέρ», δύο αεροσκάφη «Πεζετέλ», καθώς και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία τις προσπάθειες δυσχεραίνει αφενός το ανάγλυφο της περιοχής, αλλά και οι καιρικές συνθήκες, με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς ανέμους. 

Περί τις 10 η ώρα έγινε γνωστό ότι κατασβέστηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή του Πυργετού Λάρισας, καίγοντας ελαιόδεντρα και δασική έκταση.

Στο σημείο έδωσαν την μάχη με τις φλόγες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 24 πυροσβέστες, έξι οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ελέγχοντας πλήρως της πυρκαγιά.

Να σημειωθεί ότι υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Νέα Κίο Αργολίδας που ξέσπασε αργά το μεσημέρι.