Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για ενδεχόμενο πυρκαγιών

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για ενδεχόμενο πυρκαγιών

Σε ετοιμότητα βρίσκονται σήμερα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ενόψει της πρόβλεψης πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4). Η Περιφέρεια συνδράμει το Πυροσβεστικό Σώμα με τη διάθεση 6 υδροφόρων και 1 μηχανήματος έργου.

Επιπλέον, υδροφόρα οχήματα της Περιφέρειας βρίσκονται σε ετοιμότητα στο Πεδίο του Άρεως και στο Αττικό Άλσος, ενώ το Αττικό Άλσος είναι κλειστό.

·Οδηγίες αυτοπροστασίας των πολιτών έναντι δασικών πυρκαγιών, τα οποία δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

·Μέτρα για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς από την εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο. Τα μέτρα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής 

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις προβλέψεις της ΕΜΥ για τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν αλλά και για την κατηγορία κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς που εκτιμάται από τη ΓΓΠΠ, μέσω της πιλοτικής εφαρμογής CivilAttica για κινητές συσκευές που ανέπτυξε η Περιφέρεια Αττικής.