Σε επιφυλακή οι Μονάδες Υγείας στην Αττική

Σε επιφυλακή οι Μονάδες Υγείας στην Αττική

Με εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Μονάδες Υγείας της ευρύτερης περιοχής όπου σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της Κκίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο την περιοχή μεταξύ Μάνδρας και Μαγούλας.

Το «Θριάσειο» νοσοκομείο εφημερεύει και έχει τεθεί σε επιφυλακή το «Αττικόν». Παράλληλα, οι νοσηλευόμενοι στο Δαφνί έχουν μεταφερθεί προληπτικά στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Κλήσεις για τραυματισμούς από θραύσματα και σπασμένα τζάμια έχει δεχθεί την τελευταία ώρα το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι τραυματισμοί δεν αναφέρονται ως σοβαροί. 

Επίσης, στα δωμάτια τους επιστρέφουν οι νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο «Δαφνί», καθώς ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο κτίριο. 

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό μία γυναίκα έγκυος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ε. Βενιζέλου».

Χωρίς ζημιές τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής

Δεν έχουν δηλωθεί υλικές ζημιές ή άλλες βλάβες ή δυσλειτουργίες στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής μετά τον σεισμό, δηλώνει ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), κ. Νίκος Παπαευσταθίου, στο protothema.gr, επικαλούμενος τη σχετική ενημέρωση που είχε από τους διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

«Τα νοσοκομεία της Αττικής είναι σε καλή κατάσταση από πλευράς κτηριακής, εξοπλισμού και φυσικά σε ό,τι αφορά τους ασθενείς, όπως με ενημέρωσαν οι διοικητές» λέει ο κ.Παπαευσταθίου.

Τα νοσοκομεία που εφημερεύουν είναι τα εξής: Θριάσιο, Ιπποκράτειο, Ερυθρός Σταυρός. Πρόκειται για τα προγραμματισμένα να εφημερεύσουν νοσοκομεία, ωστόσο το ΕΚΕΠΥ βρίσκεται πάντοτε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να θέσει σε εφημερία, εάν και εφόσον χρειαστεί, και άλλα νοσοκομεία.