Σε επιφυλακή η ΠΥ για αποφυγή αναζωπύρωσης σε Κινέτα και Καλλιτεχνούπολη

Σε επιφυλακή η ΠΥ για αποφυγή αναζωπύρωσης σε Κινέτα και Καλλιτεχνούπολη

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Κινέτα και την Καλλιτεχνούπολη Αττικής. Παρόλο που δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα στις περιοχές αυτές, παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την αποφυγή τυχόν αναζωπύρωσης.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σταυρούλα Μαλλίρη, στα Γεράνεια όρη επιχειρούν σήμερα 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 10 υδροφόρες των δήμων, καθώς και δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. 

Όσον αφορά τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, όπως τόνισε η κ. Μαλλίρη, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, τα οποία διεξάγουν έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα, αυλές οικιών, οικίες, οι οποίες έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά μερικώς ή ολικώς και όποιον άλλο χώρο μπορούν να ανευρεθούν τυχόν άτομα.

Πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου διευκρίνισε, ότι στις οικίες, οι οποίες είναι κλειστές και δεν μπορούν να εισέλθουν προς το παρόν οι περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, δεν έχει διενεργηθεί ακόμη έλεγχος. «Συναισθανόμενοι την αγωνία των συγγενών των αγνοούμενων, σας αναφέρουμε ότι οι έρευνες για την αναζήτηση αυτών δεν θα σταματήσουν, προτού ελεγχθούν όλοι οι χώροι και τα σημεία στα οποία εξελίχθηκε η πυρκαγιά», πρόσθεσε η κ.Μαλλίρη.

Στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης επιχειρούν 190 πυροσβέστες, με 96 οχήματα και 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις 6 π.μ. της Τετάρτης έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης εκδηλώθηκαν συνολικά 22 αγροτοδασικές πυρκαγιές οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία