Κορονοϊός - Κλινική Ταξιάρχαι: Σε ΕΟΔΥ και... Τσιόδρα «ρίχνει» τις ευθύνες ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας

Σε ΕΟΔΥ και... Τσιόδρα «ρίχνει» τις ευθύνες ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας

Τη στιγμή που η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ζήτησε από την κλινική Ταξιάρχαι να προσκομίσει τους φακέλους όλων των ασθενών, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοίου, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας του Γιώργου Πατούλη, Θανάσης Βαθιώτης, επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην κλινική, στον ΕΟΔΔΥ και τον... Σ Τσιόδρα. Την παραίτηση του Θ. Βαθιώτη ζητά με επιστολή του ο ο Γ.Σγουρός τονίζοντας ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του,

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαθιώτης, μιλώντας στο Open, παραδέχτηκε ότι συνεργαζόταν με την κλινική «Ταξιάρχαι» ως επισκέπτης ιατρός, αλλά δεν είχε αρμοδιότητα ελέγχου το τελευταίο διάστημα, καθώς με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου η αρμοδιότητα για τους ελέγχους σε σχέση με τον κορονοϊό έχει περάσει στον ΕΟΔΥ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιάννη Σγουρού, πρώην υποψηφίου για την περιφέρεια Αττικής ο οποίος ζήτησε την άμεση παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Αθ.Βαθιώτημε αφορμή δηλώσεις του τόσο κατά του Σ.Τσιόδρα, όσο και για την έλλειψη ελέγχων στην κλινική στο Περιστέρι, όπου εμφανίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Κατά τον κ.Σγουρό, η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας κ. Βαθιώτη στο OPEN TV και, κυρίως όσα είπε για τον τομέα ευθύνης του σχετικά με τους μη ελέγχους στις κλινικές και τα γηροκομεία, αλλά και τη συγκεκριμένη κλινική με την οποία -κατά δήλωσή του- συνεργάζεται στο Περιστέρι, συνιστούν ατόπημα ολκής και προσβολή για την Περιφέρεια Αττικής και τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

«Είναι λυπηρό αιρετός Αντιπεριφερειάρχης Αττικής σε θέματα δημόσιας υγείας να προβαίνει σε τέτοιες αστήρικτες κατηγορίες κατά του Καθηγητή κ. Τσιόδρα τόσο για την πολιτική, του “Μένουμε Σπίτι”, που διαφύλαξε τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα όσο και για τα κρούσματα που διαπιστώθηκαν στην κλινική στο Περιστέρι.  Ο COVID-19 υπάρχει εδώ και δύο μήνες τώρα ανακάλυψε ο κ. Βαθιώτης έλλειμμα επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ;», αναφέρει ο Γ.Σγουρός.

Κι αν ήταν αντίθετος με την πολιτική του Υπουργείου Υγείας, που ήταν δύο μήνες, την ίδια στιγμή μάλιστα που ο κ. Πατούλης μιλά για άψογη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση; Ποιον υπερασπίζεται ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και γιατί; Και πως είναι δυνατόν να είναι και εξωτερικός συνεργάτης σε νοσοκομεία και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, δηλαδή και ελέγχων και ελεγχόμενος;

Ζητάμε τόσο την άμεση παραίτηση του κ. Βαθιώτη, καθώς είναι σαφές ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο πόστο, όσο και εξηγήσεις από τον κ. Πατούλη», καταλήγει η δημόσια επιστολή. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι προέκυψαν δεδομένα με την τήρηση των κανόνων πρόληψης των λοιμώξεων, καθώς νοσηλευτικό προσωπικό είχε συμπτώματα λοίμωξης, εξετάστηκε από τον γιατρό και του επετράπη να δουλεύει, ενώ δεν ελέγχθηκε ποτέ για τον κορονοϊό.

Τους φακέλους νοσηλείας όλων των ασθενών της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία ξεκίνησε χθες κατεπείγουσα έρευνα.

Ειδικότερα, με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Βαγγέλη Ιωαννίδη, η Κλινική καλείται να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο που ανέλαβε να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, σε βαθμό κακουργήματος, όλους τους φακέλους των ασθενών κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.