Σε ένα μήνα η έκθεση για τα αίτια της συντριβής του Airbus της EgyptAir

Σε ένα μήνα η έκθεση για τα αίτια της συντριβής του Airbus της EgyptAir

Η προκαταρκτική έκθεση για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου της EgyptAir θα παρουσιαστεί σε ένα μήνα, δήλωσε ο επικεφαλής της οµάδας ερευνών, σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική εφημερίδα Al-Ahram.

Ο Αϊμάν αλ Μοκάντεμ, επικεφαλής του τμήματος ερευνών αεροπορικών ατυχημάτων, δήλωσε πως η έκθεση "θα δημοσιευτεί σε ένα μήνα…και θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που θα έχουν συγκεντρωθεί έως την ημερομηνία της δημοσίευσης της".

Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι Αιγύπτιοι ερευνητές που εξετάζουν τη συντριβή του αεροπλάνου της EgyptAir στη Μεσόγειο δήλωσαν ότι αναλύουν τα δεδομένα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται σήματα που εστάλησαν από το αεροσκάφος, ωστόσο τόνισαν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να καταλήξουν σε συμπεράσματα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι ερευνητές αναφέρουν ότι εξετάζουν υλικό από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, έγγραφα με στοιχεία του αεροσκάφους και του πληρώματος, καθώς συστήματα διαχείρισης αεροπορικών δεδομένων AIRMAN και ACARS.

"Είναι πάρα πολύ νωρίς να διατυπώσουμε κρίσεις ή αποφάσεις βάσει μίας και μόνο πηγής πληροφόρησης, όπως τα μηνύματα ACARS, τα οποία είναι σήματα ή δείκτες που μπορεί να έχουν διαφορετικές αιτίες (και) άρα απαιτούν περαιτέρω ανάλυση", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τα πρώτα συντρίμμια βρέθηκαν περίπου 290 χιλιόμετρα βόρεια της Αλεξάνδρειας

Στη δημοσιότητας έδωσε χθες το γραφείο Τύπου του Αιγυπτιακού υπουργείου Άμυνας τις πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφος της EgyptAir, που συνετρίβη την Πέμπτη στη Μεσόγειο.

Στις πέντε φωτογραφίες απεικονίζονται τμήματα του αεροσκάφους, ένα σωσίβιο καθώς και υπάρχοντα των επιβατών. Τα αντικείμενα εντοπίστηκαν από τις αιγυπτιακές Αρχές το πρωί της Παρασκευής, περίπου 290 χιλιόμετρα βόρεια της Αλεξάνδρειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ