Σε διαθεσιμότητα τρία στελέχη της Ευρωβουλής στην Αθήνα λόγω έρευνας της OLAF

Σε διαθεσιμότητα τρία στελέχη της Ευρωβουλής στην Αθήνα λόγω έρευνας της OLAF

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής του γραφείου ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, μαζί με άλλους δύο συνεργάτες του καθώς ερευνάται υπόθεση οικονομιών ατασθαλιών στο γραφείο της Αθήνας από την OLAF, την ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης.

«Υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για ύποπτες οικονομικές συνδιαλλαγές των συγκεκριμένων ατόμων» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Marjory van den Broeke στην «Καθημερινή».

Για αυτό τον λόγο όπως ο ευρωπαϊκός νόμος υπαγορεύει, η OLAF έπρεπε να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση, λέει η ίδια. «Η OLAF έκανε μία προκαταρκτική έρευνα της υπόθεσης και κατέληξε ότι θα χρειαστεί πλήρης έρευνα» είπε η κ. van den Broeke ενώ τόνισε ότι δεν είναι γνωστό, όπως και με όλες τις υποθέσεις που ερευνά η OLAF  πότε θα ολοκληρωθεί.

Συγχρόνως δεν ήθελε να αναφέρει ποια είναι τα υπόλοιπα δύο μέλη του γραφείου της Αθήνας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Τι απαντάει ο κ. Αντωνακόπουλος για την έρευνα της OLAF

«Για έρευνα διοικητικού χαρακτήρα» και «για εικαζόμενες παραλείψεις», μίλησε στην ιστοσελίδα Newpost.gr, ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης ότι «τίθεται σε διαθεσιμότητα» μαζί με δύο συνεργάτες του, καθώς η ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης, OLAF. ερευνά υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών.

Ο κ. Αντωνακόπουλος υποστήριξε ότι όλες οι οικονομικές δοσοληψίες υπογράφονται στις Βρυξέλλες εφόσον η Αθήνα δεν έχει δικαίωμα υπογραφής. Σημείωσε δε, ότι «επί τριάντα χρόνια δεν έχει λερώσει το όνομά του» και χαρακτήρισε «περίεργο», το πώς αυτό γίνεται τρεις μήνες πριν συνταξιοδοτηθεί. Επισημαίνει επίσης, ότι ενώ η διοικητική έρευνα ξεκίνησε πριν τρεις μήνες «δεν ενημερωθήκαμε για ποιες υποθέσεις πρόκειται».

Τέλος συσχετίζει την υπόθεση με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, λέγοντας ότι «αποκεφαλίζεται το γραφείο της Αθήνας σε μια κρίσιμη περίοδο, ενόψει των ευρωεκλογών».