Σε Βοστώνη, Νταβός ο Κυρ. Μητσοτάκης εν μέσω σεναρίων ανασχηματισμού

Σε Βοστώνη, Νταβός ο Κυρ. Μητσοτάκης εν μέσω σεναρίων ανασχηματισμού

Πολλές και ενδιαφέρουσες συναντήσεις θα έχει η εβδομάδα αυτή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συναντήσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για τις επόμενες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. 

Σε μία περίοδο που η Ευρώπη δείχνει να μην μπορεί να προβλέψει την επόμενη μέρα της ρωσοουκρανικής διένεξης και με τις οικονομικές συνέπειες να είναι ακόμα άγνωστες για τον επόμενο χρόνο, το βράδυ της Τρίτης στο Νταβός της Ελβετίας, στο πλαίσιο του γνωστού φόρουμ, θα πραγματοποιηθεί ένα δείπνο με σημαντικές συμμετοχές. 

Ανάμεσα σε αυτές ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλίζ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες. Σε αυτή την κλειστή εκδήλωση θα κυριαρχήσει η προσπάθεια της Ευρώπης να περιφρουρήσει την οικονομία και τους πολίτες της, με φόντο τις δυσοίωνες προβλέψεις των επόμενων μηνών. 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στο φόρουμ του Νταβός που θα γίνει για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια δια ζώσης και αναμένεται να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Microsoft, της Google και της Volkswagen. Πρωταρχικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η μετεξέλιξη της χώρας σε επενδυτικό hub για το προσεχές διάστημα. 

Στην Ελβετία ο πρωθυπουργός θα μεταβεί από τη Βοστώνη, όπου τη Δευτέρα θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του κολεγίου της πόλης. 

Στο εσωτερικό πάντως τα σενάρια για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα επιμένουν. 

Στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκονται εισηγήσεις για ανασχηματισμό, οι οποίες όμως μέχρι και αυτή τη στιγμή δε φαίνεται να υιοθετούνται από τον πρωθυπουργό.  

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για αντικατάσταση μικρού  αριθμού υπουργών με στόχο την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. 

Κάποιοι μάλιστα κάνουν ένα βήμα παραπάνω και επικεντρώνουν την προσοχή τους στην ερχόμενη Πέμπτη ως μέρα εξελίξεων. Ο πρωθυπουργός επιστρέψει στην Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης και για την Παρασκευή έχει οριστεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.