Σε απόσταση αναπνοής ο Μπάιντεν από τον Τραμπ σε Πενσυλβάνια και Τζόρτζια

Σε απόσταση αναπνοής ο Μπάιντεν από τον Τραμπ σε Πενσυλβάνια και Τζόρτζια
APImages

Το θρίλερ των Αμερικανικών Εκλογών  συνεχίζεται, με τον Τζο Μπάιντεν, ωστόσο, να ηγείται της κούρσας και να χαράσσει μονοπάτι για τον Λευκό Οίκο. Παρότι κάνεις δεν μπορεί να αποκλείσει μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής οι πιθανότητες του Ντόναλντ Τραμπ είναι λιγοστές.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ηγείται στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο με 253 εκλέκτορες με τον Ντόναλντ Τραμπ να ακολουθεί με 213 και τη προσοχή να έχει επικεντρωθεί σε τρεις πολιτείες αυτή τη στιγμή την Πενσυλβάνια (20 εκλέκτορες), την Τζόρτζια (16) και την Αριζόνα (11). Παράλληλα όμως ο Δημοκρατικός υποψήφιος αύξησε τη διαφορά με τον αντίπαλο του στη πολιτεία της Νεβάδα (6 εκλέκτορες).

Καθώς η καταμέτρηση των ψήφων σε πολιτείες – «κλειδιά» των ΗΠΑ συνεχίζεται, οι διαφορές μικραίνουν.

Κατά τα πιο πρόσφατα δεδομένα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος χάνει έδαφος στην Πενσιλβάνια. Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται με λιγότερες από 25.000 ψήφους (49,5% έναντι 49,2%) και κάθε νέα ψήφος που προστίθεται μοιάζει να μειώνει κι άλλο τη διαφορά.

Στην Αριζόνα, αντίθετα, είναι ο Δημοκρατικός υποψήφιος αυτός που βλέπει το προβάδισμα του να συρρικνώνεται, αν και όχι τόσο δραστικά. Στην πολιτεία αυτή, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με περίπου 46.000 ψήφους.

Στην Τζόρτζια, το αποτέλεσμα μοιάζει περισσότερο με στρίψιμο νομίσματος: τους δύο αντιπάλους χώριζαν 1,800 ψήφοι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στη Νεβάδα, όπου τα δεδομένα δεν ανανεώνονται συνεχώς, ο Μπάιντεν προηγείται με 11.400 ψήφους.

Διαβάστε ακόμα:  - Ντ. Τραμπ: Κερδίζω εύκολα την Προεδρία