Προανακριτική: Σε αντιφάσεις υπέπεσε ο Παπαγγελόπουλος και ζήτησε… διακοπή 

Σε αντιφάσεις υπέπεσε ο Παπαγγελόπουλος και ζήτησε… διακοπή 

Σε συνεχείς αντιφάσεις φέρεται να πέφτει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην προσπάθειά του να βάλει στο κάδρο τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι ο κ. Σαμαράς, είχε συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τους κκ Φιλιππάκη, Τάρκα, Μιωνή, Παπασταύρου, κάτι που όπως του επισήμαναν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν προκύπτει από πουθενά. Κατόπιν τούτου επικαλέστηκε… ασθενή μνήμη και έσπευσε να ανακαλέσει. 

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι συναντήθηκε στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά και εκεί ο πρώην πρωθυπουργός, χωρίς να τον πιέσει, όπως ο ίδιος είπε, του ζήτησε να βοηθήσει τον Σ. Παπασταύρου μέσω της Ελένης Τουλουπάκη. Ωστόσο ο πρώην υπουργός δεν θυμόταν ακριβως πότε έγινε η συνάντηση, με τα μέλη της επιτροπής να του θυμίζουν ότι την υπόθεση ανέλαβε η Ε. Τουλουπάκη το 2017. Τότε ο Δ. Παπαγγελόπουλος ισχυρίστηκε ότι την εποχή εκείνη η τελευταία ήταν βοηθός του εισαγγελέα Π. Αθανασίου και εν συνεχεία άρχισε να πέφτει, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, σε αντιφάσεις.

Οι βουλευτές της ΝΔ φέρονται του υπενθύμισαν πως η Ε. Τουλουπάκη ανέλαβε βοηθός του κ. Αθανασίου το 2016, ενώ η υπόθεση είχε αποσταλεί από τον κ. Αθανασίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον Σεπτέμβριο του 2015. «Δεν θυμάμαι», αναφώνησε τελικά ο Δ. Παπαγγελόπουλος, για να ζητήσει λίγο αργότερα τη διακοπή της συνεδρίασης. 

Δ. Παπαγγελόπουλος για ηχητικό: Καλέστε τον Παππά και πείτε του «άλλα λες εκεί, άλλα λες εδώ»

Νωρίτερα, νέες αποστάσεις από τον Νίκο Παππά έλαβε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγελόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής, ζητώντας από τα μέλη της να καλέσουν τον πρώην υπουργό Επικρατείας για να τους εξηγήσει τι έχει πει στο ηχητικό. 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν μίλησε ποτέ για στοχοποίηση της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι. «Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα την κ. Γκραμπόφσκι;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος και τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη να σηκώνει το γάντι:  «Έτσι όπως το λέτε εννοείτε ότι εσείς δεν στοχοποιήσατε την κ. Γκραμπόφσκι αλλά το έκανε ο Παππάς» είπε. 

Από την πλευρά του ο κ. Παπαγγελόπουλος ισχυρίστηκε ότι δεν αδειάζει τον ΣΥΡΙΖΑ εμμένοντας πάντως στη θέση του ότι δεν έβαλε στο στόχαστρό του την κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός  όταν πιέστηκε από τους κ.κ. Καραγκούνη και Μαρκόπουλο για το γεγονός ότι με μεγάλη ευκολία χρησιμοποιεί το όνομα Παπαγελόπουλου και μάλιστα επικαλείται ότι θα φέρει την «τύπισσα» ήτοι την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ε. Τουλουπάκη ενώπιόν του  έριξε πάλι το μπαλάκι προς στον πρώην Υπουργό Επικρατείας: Nα καλέσετε τον κο Παππά το Σαββατοκύριακο στην Επιτροπή και να του πείτε.