Scientific American: Στηρίζει Μπάιντεν- Για πρώτη φορά στην ιστορία του πήρε πολιτική θέση

Scientific American: Στηρίζει Μπάιντεν- Για πρώτη φορά στην ιστορία του πήρε πολιτική θέση

Το Scientific American το παλαιότερο επιστημονικό περιοδικό στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον Τζο Μπάιντεν για την προεδρία λαμβάνοντας πολιτική θέση για πρώτη φορά στην 175ετη ιστορία του.

"Το Scientific American δεν στήριξε πότε προεδρικό υποψήφιο στην ιστορία των 175 ετών που εκδίδεται. Φέτος είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε, όχι ελαφρά τη καρδία" αναφέρει η επιστολή από την συντακτική επιτροπή του τεύχους Οκτωβρίου του περιοδικού προς τους αναγνώστες.

"Ο Τζο Μπάιντεν είναι προετοιμασμένος με σχέδια για τον έλεγχο του COVID-19, τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την αποκατάσταση του ρόλου της νόμιμης επιστήμης στη χάραξη πολιτικής" σημειώνει το κεντρικό άρθρο του Scientific American.

Το περιοδικό επικρίνει την "ανέντιμη και ανίκανη απάντηση του Προέδρου Τραμπ στην πανδημία COVID-19", επισημαίνοντας τους περισσότερους από 190.000 Αμερικανούς που έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό.

"Η πανδημία έχει πλήξει κάθε κράτος στον πλανήτη αλλά η απόρριψη των αποδείξεων και των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον Τραμπ ήταν καταστροφική για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως είναι πια ξεκάθαρο ηξερε από τον Ιανουάριο για τον κορονοϊό, αλλά δεν ανέπτυξε εθνική στρατηγική" αναφέρει το Scientific American.

Το περιοδικό επικρίνει επίσης έντονα τις προτεινόμενες περικοπές προϋπολογισμού του Τραμπ στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, καθώς και της περιβαλλοντικής διαχείρισης. 

Η στήριξη του Scientific American έρχεται στον απόηχο της αποκάλυψης σοκ του δημοσιογράφου Μπομπ Γουντγουορντ στον οποίο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε πει ότι γνώριζε το μέγεθος της σοβαρότητας του κορονοϊου αλλά "δεν ήθελε να φοβίσει τον αμερικανικό λαό".