8ος χρόνος, ημέρα 2397η
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Σχολεία: Επιπλέον 8.278 θετικά self test σε μαθητές τη Δευτέρα

Σχολεία: Επιπλέον 8.278 θετικά self test σε μαθητές τη Δευτέρα

Δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και μετά από τη διενέργεια των προβλεπόμενων διαγνωστικών τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα καταγράφτηκαν 8.278 νέα εν δυνάμει θετικά κρούσματα του κορονοϊού. Την περασμένη εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των θετικών self test ήταν 31.000. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο οι μαθητές που βρέθηκαν θετικοί θα υποβληθούν σε rapid test.

Όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1, δηλώθηκαν 8.278 θετικά self test μαθητών, στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Η υφυπουργός Παιδείας, υπογράμμισε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως τα κρούσματα στα σχολεία μειώνονται κι αυτό οφείλεται στα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας και στην τήρηση τους από εκπαιδευτικούς και μαθητές, προσθέτοντας παράλληλα ότι αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζει.

Η κυρία Μακρή είπε επίσης ότι αύριο θα μοιραστούν νέα self test στους μαθητές, ενώ συμπλήρωσε πως σε κάθε σχολείο υπάρχει ένας υπεύθυνος covid στον οποίο μπορούν να προσφεύγουν οι γονείς για να λύνεται κάθε τους απορία.

Η κυρία Μακρή είπε επίσης ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ από τα κρούσματα που διαπιστώνονται σε μαθητές στα σχολεία, μόνο το 30% οφείλεται στη σχολική δραστηριότητα και υπογράμμισε ότι τα παιδιά είναι προστατευμένα μέσα στο σχολικό περιβάλλον γιατί ελέγχονται.

Επίσης, αναφέρθηκε και στις καταλήψεις στα σχολεία, οι οποίες την περασμένη Παρασκευή ήταν περίπου300 αλλά βαίνουν μειούμενες και υπενθύμισε ότι σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιείται η τηλεκπαίδευση, στην οποία δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν όσοι παίρνουν μέρος στην κατάληψη και κατά συνέπεια παίρνουν απουσίες.

Τέλος, ερωτηθείσα για την άδεια ειδικού σκοπού, είπε ότι εντός των επομένων ημερών αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις καθώς αναζητείται η χρυσή τομή, ώστε και οι γονείς που την έχουν ανάγκη να εξυπηρετηθούν, αλλά και να μη γίνει κατάχρηση.