Σχέδιο Τραμπ για να κερδίσουν ξανά οι Ρεπουμπλικάνοι τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Σχέδιο Τραμπ για να κερδίσουν ξανά οι Ρεπουμπλικάνοι τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Παρότι αποχώρησε πριν λίγες μέρες απο τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να μην εγκαταλείπει την πολιτική σκηνή, καθώς συναντήθηκε χθες με τον Κέβιν Μακάρθι επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η επιτροπή της πολιτικής δράσης του Τραμπ, «Save America PAC», σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters, ανέφερε σε ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος Τραμπ συμφώνησε να συνεργαστεί με τον επικεφαλής ΜακΚάρθι για να βοηθήσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να γίνει πλειοψηφία στο Σώμα».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΜακΚάρθι αντιτάχθηκε στην επικύρωση του νέου προέδρου Τζο Μπάιντεν κατά τη διαδικασία επικύρωσης του από το Κογκρέσο στις 6 Ιανουαρίου οπότε και εκατοντάδες υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής δέκα βουλευτές του κόμματος ψήφισαν κόντρα στη κομματική γραμμή, γεγονός που σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα δείχνει το χάσμα που συνεχώς μεγαλώνει εντός των Ρεπουμπλικάνων.

Παρότι ο Μακάρθι καταδίκασε την εισβολή, στη συνέχεια άλλαξε στάση και αντιτάχθηκε στη δεύτερη διαδικασία αποπομπής του Τραμπ για «υποκίνηση εξέγερσης» που άρχισε από τους Δημοκρατικούς.