Μέτρα για ουρές στις τράπεζες - Χρονικό όριο στις μετακινήσεις

Μέτρα για ουρές στις τράπεζες - Χρονικό όριο στις μετακινήσεις

Μπροστά στις ουρές συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες αλλά και τις άσκοπες μετακινήσεις, όπως αυτές που καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη και αλλού, η κυβέρνηση πρόκειται να επιβάλει χρονικό περιορισμό στην κυκλοφορία των πολιτών. Το σχέδιο θα περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033. 

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως από τη στιγμή που στέλνει ένας πολίτης το sms, θα έχει συγκεκριμένο χρόνο που θα μπορεί να βρίσκεται έξω από το σπίτι.

Στο Μαξίμου υπάρχει η σκέψη το συγκεκριμένο μέτρο να εφαρμοστεί όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα, γεγονός που θα καταργήσει την κυκλοφορία με γραπτή δήλωση, ενώ αναμένεται να περιορίσει και τις άσκοπες μετακινήσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Η κυβέρνηση θέλει να αποφευχθεί η επανάληψη εικόνων με ουρές που σχημάτισαν συνταξιούχοι έξω από τραπεζικά καταστήματα σήμερα, χωρίς  να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους ή ακόμα και μπαίνοντας ανά δύο στο κουβούκλιο εισόδου. 

Τον σχεδιασμό επιβεβαίωσε μιλώντας στον ρ/σ του ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έκανε λόγο για αυστηροποίηση του πλαισίου των μετακινήσεων, τονίζοντας πως «το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα».

O κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι η υπερβολική χρήση των ωραρίων θα στερήσει στους πολλούς να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις.

Επανέλαβε ακόμη ότι φέτος «το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στο χωριό μας, δεν θα ψήσουμε τον παραδοσιακό οβελία», για να προσθέσει πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό που φαίνεται πως αποδίδουν.

«Σε εμάς επαφίεται να συνεχιστεί το καλό αποτέλεσμα δήλωσε. Οι εξαιρέσεις απομονώνονται, τα πρόστιμα επιβάλλονται», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Επιπλέον, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η «Καθημερινή», κατά τη χρονική περίοδο του Πάσχα ίσως κριθεί απαραίτητο να υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων, καθώς πιθανόν να υπάρξει χαλάρωση των πολιτών από την αναμενόμενη κόπωση. Πολύ πιθανό θεωρείται πως θα υπάρξει κλείσιμο των διοδίων για το ευρύ κοινό τις ημέρες του Πάσχα, ενώ στο τραπέζι υπάρχουν και άλλα μέτρα. 

Διαβάστε ακόμα:

- Μ. Χρυσοχοΐδης: «Επιστρατεύονται χιλιάδες αστυνομικοί για επιτήρηση των μέτρων»

Κλείνει το παραλιακό μέτωπο στη Θεσσαλονίκη

Ουρές συνταξιούχων σε τράπεζα χωρίς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας